Soini, Veini

Ravit

Kuskilupaus suunnitteli erikoista tatuointia – ”Hauikseni pitää vielä kasvaa”

Julkaistu:

Toto76
Tatuointivillitys on valtaamassa myös nuoret raviohjastajat. Santtu Raitala voi vielä joku päivä kilpailla kuninkaan kuva käsivarressaan.
Hallitsijaparin Jokivarren Kunkku-Saaga S kaksinkamppailu sytytti lappeenrantalaisyleisön.

Kotiradan suosikki Saaga S pääsi lähtemään 20 metriä Jokivarren Kunkun edeltä, mutta kuningattaren etu hupeni puolimatkan jälkeen, jolloin kuningas spurttasi kärkeen. Koko matkan vaativalla juoksupaikalla toisen radan kärjessä taivaltanut Saaga S kiritti erinomaisesti Kunkkua, mutta loppumetreillä hevosten tasoero tuli esille. Jokivarren Kunkun aika oli hieno 22,2/2120.

Ilmiömäisen kauden ravanneen Jokivarren Kunkun suurimmat voitot on ajanut Jorma Kontio. Aina kun maestro ei ole päässyt Ruotsista tulemaan, hyvänä varamiehenä on häärinyt 23-vuotias Santtu Raitala. Näin kävi myös Lappeen Toto76-raveissa.

Kilpailut megatähden rattailla ovat parasta, mitä nuori ohjastajalupaus voi toivoa. Hyväntuulinen Raitala innostui voittajaseremonioissa jopa huulenheittoon.

- Tätä mukavampia ajotehtäviä ei ole. Sitten voin ottaa tatuoinnin käsivarteen, kun hauis on kasvanut niin, että Kunkun kuva siihen mahtuu, Raitala naureskeli.

Vaikka kamppailu voitosta näytti välillä jopa tiukalta, Raitalalla oli lähtö koko ajan hanskassa.

- Kaikkia paukkuja hevosen ei tarvinnut käyttää, hän paljasti.

Jokivanren Kunkun kausiansiot ovat jo 180000 euroa, ja sen kokonaisvoittosumma kipusi yli 300000 euron. Valmentaja Antti Ojanperän mukaan talvitauko ei ole vielä suunnitelmissa. Ravikuningas ei ole väläytellyt laskukunnon merkkejä, vaan päinvastoin.

- Koska hevosen ei ole tarvinnut antaa kaikkeaan viime kilpailuissa, se tuntuu menevän vain parempaan suuntaan. Jottei tauosta tulisi liian pitkä, jatkamme kilpailemista vielä jonkin aikaa. Hokkikeleillä ori ei juokse, Ojanperä sanoi.

Lämminveristen vauhdikkain oli Hannu Torvisen ajama Outlaw Merci, joka on palannut useiden kuukausien suvantovaiheen jälkeen takaisin parrasvaloihin. Rajuvauhtisessa lähdössä mainion juoksun tallikaverinsa Stormyskyn takana toisella radalla saanut ruuna kiri hallittuun voittoon Lappeen uudella rataennätysajalla10,9/1609a.

Minos Vangin nimissä ollut ennätys koheni peräti 0,7 sekunnilla. Kärkihevosten valmentaja on Kati Lindsberg, joka kehui erityisesti kuolemanpaikalla matkanneen Stormyskyn sisukasta esitystä.

Superlahjakas Victory Bonsai uhitteli nuoresta iästään huolimatta Lappeen rataennätystä jo muutamia lähtöjä aikaisemmin. Lähes kierroksen kirillä parijonosta omille teilleen lentäneen 4-vuotiaan jenkkioriin aika oli 11,7/1609a.

Vasta kakkossarjoihin nousseella Victory Bonsailla kelpaisi ajaa jo vanhempia tähtihevosia vastaan, mutta hoitaja Jukka Hakkarainen toppuutteli näitä ajatuksia.

- Kultadivisioonalähtöihin on vielä aika pitkä matka. Victory Bonsailla on hyvä moottori ja kun se saa vielä pikkuisen vauhtia lisää, siitä tulee kyllä aika hyvä hevonen. Puutteellinen lähtönopeus on sen isoin miinus. Oriin luonne on hieno - se ei stressaa matkustamisista eikä mistään, Hakkarainen kehui työnantajansa Heikki Korhosen omistamaa hevosta.

Suomenhevosten Tammakilpa meni suursuosikki Taruntuulelle, mutta se sai tehdä täyden päivätyön 20000 euron arvoisen voittonsa eteen. Ulkoratoja pitkin vyöryneet yllättäjät Tähtituula etunenässä lähestyivät välillä vaarallisen näköisinä, mutta Taruntuuli ryhdistäytyi ratkaisumetreillä sen verran, että sen voitto oli varma.  Voittajan omistaa Passelin myymisellä monimiljonääriksi rikastunut Heikki Taipale.

- Tähän voittoon olemme tähdänneet Heikin kanssa koko vuoden ja onneksi se myös saatiin. Taruntuuli oli kuitenkin yllättävän nihkeä tänään. Muutamia tallini hevosia on yskähdellyt, ja toivottavasti tauti ei nyt tule Taruntuuleen, ohjastajavalmentaja Esa Holopainen pohti.

Oikea Toto76-rivi, Lappeenranta 26.9.

Toto76-1: 4 Nopsan Vauhti
Toto76-2: 5 Victory Bonsai
Toto76-3: 7 Jokivarren Kunkku
Toto76-4: 6 Outlaw Merci
Toto76-5: 2 Taruntuuli
Toto76-6: 11 Valentin Laday
Toto76-7: 11 Neige du Pommer

Seitsemän oikein voitto-osuus 4090,20 euroa. Kuusi oikein 5,50 euroa.
Pelaa täällä: Veikkaus.fiMAINOS Rekisteröidy ja pelaa netissä Veikkauksen ravipelejä Suomeen ja Ruotsiin!Lue lisää ›

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt