Heidi

Ravit

Valikko

Vesa-Matti Loirin superhevonen tylysti maanpinnalle – ”Pettymys oli raju”

Julkaistu:

Paluu arkeen
Viihdetaiteilijan ja Fabrice Duon juhlat päättyivät karvaasti maanantai-iltana Jyväskylässä.
Raviurheilun arvaamattomuudesta saatiin malliesimerkki Jyväskylän maanantairaveissa. 2,5 viikkoa sitten Vesa-Matti Loirille ja kumppaneille ikimuistoisen Derby-voiton yllättäjänä ravannut Fabrice Duo epäonnistui suosikkina pahanpäiväisesti ja hylättiin liikojen laukkojen takia.

Ensimmäisen kerran Fabrice Duon kärryille hypänneen mestariohjastaja Antti Teivaisen mukaan kaarrejuoksu aiheutti oriille suuria vaikeuksia.

- Sain valmentajalta (Pekka Korpi) tarkat ohjeet, kuinka Fabrice Duolla tulee ajaa, mutta sekään ei auttanut. Vielä lämmityksessä hevonen oli erittäin hyvä, ja odotukseni olivat kovat, mutta startti oli raju pettymys laukkojen takia. Ori oli kaarteissa tosi epävarma ja otti monta laukkaa, Teivainen kertoi.

Erona Derby-juoksuun oli, että Fabrice Duo joutui ravaamaan Jyväskylässä ulompia ratoja pitkin. Vermossa se sai matkata sisärataa pitkin, mikä helpottaa epävarmojen kaarrejuoksijoiden tehtävää. Lisäksi Killerjärven radan kurvit eivät ole yhtä hyvin kallistettuja kuin Vermon.

Teivaisen mielestä Fabrice Duon kunnossa ei ollut vikaa.

- Se tuntui hyväkuntoiselta ja oikein hyvältä hevoselta. Laukoille ei vain voinut mitään, Teivainen harmitteli.

Fabrice Duo ansaitsi Derby-voitostaan 100000 euroa. Maanantaina ajetun Kasvattajakruunu-lähdön alkuerän ykköspalkinto oli 3000 euroa. Lähdön voitti Derbyssä kahdeksanneksi sijoittunut William Birdland.
Pelaa täällä: Veikkaus.fiMAINOS Rekisteröidy ja pelaa netissä Veikkauksen ravipelejä Suomeen ja Ruotsiin!Lue lisää ›

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt