Mervi

Ravit

Suomalaismiljonääri raotti shekkivihkoaan ranskalaisessa hevoshuutokaupassa - "Olisin saattanut ostaa useammankin"

Julkaistu:

Ravit
Passeli-miljonääri Heikki Taipale ei säästele hevosharrastuksessaan. Tällä viikolla mies oli ostoksilla ranskalaisessa huutokaupassa ja ostoksiin on mennyt yhteensä jo muikeita summia.
Heikki Taipale oli Suomen vuoden 2011 tulokuningas hurjilla 34,2 miljoonan euron tuloillaan. Passeli-ohjelmistoyrityksen myynnillä rikastunut yrittäjä päätti lähes taloudellisen riippumattomuuden saavutettuaan alkaa satsaamaan rakkaaseen hevosharrastukseensa oikein huolella.

- Ravit ja hevoset on ollut elämän suola nuoruudesta asti. Oli luonnollinen ajatus satsata niihin, kun on millä satsata, Taipale luonnehtii.

- Onhan näitä hevosia ollut aina. Silloinkin kun rahaa oli vähemmän ja olisi nytkin jossain muodossa, vaikka elettäisiin muuten niukemmin.

- On tämä sellainen harrastus, että alusta saakka on ollut selvää ettei voittoa ole tulossa. Laskin aloittaessani, että viisi miljoonaa euroa tähän saa mennä. Se suuri ravivoitto saa jäädä tulematta, ellei sitä sillä rahalla saa, Taipale naurahtaa.

Mies onkin ollut hevoshuutokaupoilla jo neljässä eri maassa ja rahaa on palanut. Päälle viiteenkymmeneen kasvanut ravuripääluku on sijoitettuna Suomeen, Ruotsiin, Ranskaan ja Amerikkaan. Viimeisimpänä hevosluku lisääntyi Ranskassa, jossa Taipaleen Journey Stablen nimiin tuli tällä viikolla kaksi varsaa Deauvillen huutokaupasta yhteensä 72 000 euron hintaan.

- Olisin saattanut ostaa Deauvillesta useammankin, mutta siellä oli hieman erikoisia säännöstöjä ja pitää tutustua niihin vielä tarkemmin. Ensi vuonna sitten järeämmällä yrityksellä.

- Ranska on kaikin puolin paras ravimaa ja sinne on siirrettävä myös katseita. Asun nykyisin muutenkin talvet lähes kokonaan siellä, joten siksikin on luonnollista hankkia sieltä hevosia.

Taipale on panostanut paljon myös omaan kasvatustoimintaan ja Journey-hevosia syntyy hyvää vuositahtia. Aiemmin varsat rekisteröitiin Suomeen, mutta jatkossa niiden kotimaaksi on tulossa pääosin Ruotsi. Amerikastakin ostokset ovat olleet suurimmaksi osaksi tammoja, joita on tarkoitus hyödyntää omassa kasvatustoiminnassa.

- Haluaisin isänmaallisena miehenä menestyä tietenkin Suomessa, mutta kun ei tässä touhussa ole täällä järkeä. Kaikki supistuu palkinnoista lähtien. Pakko on panostaa muualle, mikäli haluaa saada edes jotain takaisin. Pelkästään hevostenhoitokuluihin menee tällä hevosmäärällä satojatuhansia vuodessa. Aika toivotonta sitä olisi yrittää täällä Suomessa saada kasaan.

- Olen hankkinut Ruotsista tilan, jossa Juha Siirtonen vastaa hevosten päivittäisestä huolenpidosta. Se on ollut tämän vuoden melkoinen rakennustyömaa, mutta pian siellä alkaa olla kaikki asiat halutulla lailla. Omat kasvatit rekisteröidään suurimmaksi osaksi Ruotsiin ja ne saavat ravialkeensa Siirtosen käsissä. Alusta loppuun asti omaa tuotantoa siis.

- Aion silti olla aktiivinen huutokaupoissa jatkossakin. Hyvää tammaverta tarvitaan kasvatustoiminnassa ja muutenkin on tärkeä uudistaa hevoskantaa aika säännöllisesti.

Journey-mies on kokenut hevostensa kanssa tänä vuonna lähes uskomatonta epäonnea, sillä hevosia on kuollut jo yhdeksän ja mitä kummalisempien sattumien seurauksena.

- Karu vuosi on ollut. Tammoja kuoli varsomiseen ja muutama muu hevonen tapaturmaisesti. Hevosia lienee tällä hetkelläkin hieman liikaa, mutta mielummin itse valitsisin huonoimmasta päästä niitä pois, kuin tällä tavalla, Taipale harmittelee.

Suomessa Taipaleen nimihevonen tähän mennessä on ollut Bianca Journey, joka ravasi 150 000 euroa ennen siirtymistään siitokseen. Isoja odotuksia kohdistuu talvella hankittuun Taruntuuleen, joka ei Taipaleen ulkomaille satsaamisesta huolimatta taida olla lähdössä minnekään. Suomenhevosille kun ei juuri työsarkaa muissa maissa riitä.
Pelaa täällä: Veikkaus.fiMAINOS Rekisteröidy ja pelaa netissä Veikkauksen ravipelejä Suomeen ja Ruotsiin!Lue lisää ›

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt