Olga, Oili

Ravit

Valikko

Itämeri tutuksi 100 000 euron derbypalkinnon toivossa

Julkaistu:

SUURI SUOMALAINEN DERBY
Derbyn suosikki Araw Hoss ei ole kovin rutinoitunut kilpailija, mutta klassikkolähdön myötä oriille tulee ainakin laivalla seilaaminen tutuksi.
Suuren Suomalaisen Derbyn suurin suosikki Araw Hoss risteilee ensi lauantaiksi Itämeren yli jo kolmatta kertaa lyhyen ajan sisään, kun muut kilpakumppanit ovat pysytelleet kotimaassa ja kuivalla maalla. Menestysvalmentaja Timo Nurmos myöntää, että esikoismatka jännitti hieman, mutta tällä kertaa ylitys on jo yksi kilpailumatka muiden joukossa.

- Ainahan se on jännitysmomentti, kun jotain tehdään ensimmäisen kerran. Nykyhevoset ja systeemit ovat kuitenkin kehittyneet, enkä kokenut asiaa mitenkään ongelmaksi, Nurmos miettii.

- Hevonen matkusti karsintoihin hyvin ja tuskin tästäkään reissusta tulee vaikeuksia. Eihän sinne matkalle silti mitään syysmyrskyä ole toiveissa. Karsintoihin tultiin hyvissä ajoin ja finaaliinkiin lähdetään jo torstaina. Tulee sitten lepopäiviä reilusti väliin, vaikka laivalla sattuisi jotain outoa.

Timo Nurmos todella tietää miten Derby voitetaan ja haussa on jo uran viiden seppele Suomessa. Kaksi viimeisintä on tullut Ruotsissa valmentavalle tottuneelle menestyjälle Tukholmasta käsin, joten seilaaminenkin on miehelle tuttua.

Nurmoksen tyyliin kuuluu kilpailla ikäluokkatähdillään säästeliäästi, mutta Araw Hoss on siinäkin kastissa poikkeuksellisen rutinoimaton. Derby-finaali on nelivuotiaalle vasta uran seitsemäs startti. Valmentajan itsensä mukaan on vielä hieman vaikeaa verrata hevosta miehen edellisiin voittajiin Target Hossiin ja Seabiscuitiin, joista jälkimmäisellekin Derby oli toki vasta uran yhdeksäs startti.

- Olen pitänyt Arawia alusta asti poikkeuksellisen lahjakkaana, mutta on hieman epäreilua yrittää verrata sitä hevosiin, jotka ovat jo keränneet rutiininsa ja saavuttaneet sen huipun mihin niillä oli olosuhteiden valossa rahkeita.

- Ori ottaa nyt huimia harppauksia joka starttiin, niin kuin on tarkoituskin. Se on tuntunut erittäin hyvältä karsintojen jälkeen, eikä ongelmia ole ollut. Oletus on, että se tekee finaalissa taas tähän astisen uransa parhaan juoksun.

- Nyt tähdätään vain tähän Derbyyn ja sen jälkeen katsotaan mitä tulevaisuus tuo tullessaan.

Derby-voitto tekisi Araw Hossista ensimmäisen hevosen, joka on kyennyt siihen tappiottomana.

- Tämä on raviurheilua ja tappio tulee varmasti joskus. Hevosen kanssa on saatu tehdä ne asiat valmistautumisessa mitkä on haluttu ja luonnollisesti lauantailta on kovat odotukset.

Hevosurheilu uutisoi keskiviikon painoksessaan, että hevosesta on myyty kaksi kolmasosaa ruotsalaisille omistajille juuri karsintojen alla. Nurmoksen mielestä kauppa-asiat eivät kuulu spekuloinnin aiheeksi urheilullisuuden edelle klassisen kilpailun alla.

- Ei se mikään salaisuus ole, että olen myynyt osuuksia, mutta en yleensäkään näe, että noita asioita pitäisi puida julkisuudessa, Nurmos tyytyy kommentoimaan.
Pelaa täällä: Veikkaus.fiMAINOS Rekisteröidy ja pelaa netissä Veikkauksen ravipelejä Suomeen ja Ruotsiin!Lue lisää ›

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt