Aulis

Ravit

Valmentajalla kovat odotukset yllätyshevosesta – ehtii onneksi syksyn ikäluokkalähtöihin

Julkaistu:

Toto76
Mikäli Timo Korvenheimon odotukset toteutuvat, jotkut pelurit voivat olla rikkaita lauantaina.
Lauantain kovimmat vinkit antaa kahden hevosen kanssa Turkuun suuntaava Timo Korvenheimo. Vaikka hänen tallinsa Dark Defenderiä on pelattu vaivaiset kolme prosenttia, valmentaja ei yllättyisi voitosta.

Korvenheimo tunnetaan optimistisista odotuksistaan, mutta myös IS Ravien vihjehevosena starttaavan 3-vuotiaan pelaamiselle löytyvät perusteet. Ori spurttasi viime juoksussaan viimeiseltä sijalta todella pirteästi neljänneksi.

Korvenheimon kommenttien jälkeen varsan viime suorituksen arvo nousee entisestään.

- Dark Defender tuli Vermon kilpailuun sairaustauolta ja sillä ajettiin tarkoituksella varovasti. Kuskin (Jarmo Saarela) mukaan hevonen olisi pystynyt menemään toisella taktiikalla aika kovaa, Korvenheimo kertoo.

Dark Defender on kilpaillut vasta neljästi, ja sen voittosumma on ainoastaan 1005 euroa. Turun lähtöön saavat osallistua hevoset, joiden voittosumma on 1000-5000 euroa. On siis vain viitosesta kiinni, että ori on joukossa mukana. Mistään nappisarjasta ei voida ainakaan puhua.

- Pidän Dark Defenderiä tosi hyvänä varsana, mutta sillä on ollut vastoinkäymisiä. Nyt näyttää siltä, että hevonen ehtii onneksi vielä syksyn ikäluokkalähtöihin.

Pitkä 2600 metrin kilpailumatka ei myöskään huoleta treenaria, vaan päinvastoin.

- Pitkä matka on oriille vain plussaa, sillä se ei ole vielä hirmuinen spurttaaja, vaikka kiri lujaa Vermossa. Nämä lähdöt ovat kovatasoisia, mutta kyllä saavat muutkin juosta tosissaan Dark Defenderiä vastaan. Sitä on ainakin pelattu liian vähän, Korvenheimo olettaa.

Dark Defenderin tallikaveria Lovesongia on rastattu selvästi enemmän, muttei sekään kuumimpia suosikkeja ole. Korvenheimo ottaa käyttöön kikka kuutosen.

- Hevoselta riisutaan Turussa ensimmäisen kerran kaikki kengät ja suojat, mikä on sen optimibalanssi, valmentaja paljastaa.

Keulajuoksu on valmentajan mielessä. Viime lauantaina Lovesong kamppaili Korvenheimon mielestä hämmästyttävän vahvasti vaativalla juoksulla kärkivaljakon rinnalta. Voitto karkasi tammalta vasta viimeisillä senteillä. 

- Startissa ei peruutella. Ja vaikka Lovesong ei pääsisi keulaan, se saa joka tapauksessa hyvän juoksun. Myös sillä on hyvät mahdollisuudet pärjätä.
Pelaa täällä: Veikkaus.fiMAINOS Rekisteröidy ja pelaa netissä Veikkauksen ravipelejä Suomeen ja Ruotsiin!Lue lisää ›

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt