Varpu, Vaula

Ravit

Voittokone palaa asialle Napapiirillä: "Saa siinä Lapin hevosetkin juosta"

Julkaistu:

TOTO76
Peräti 639752 euroa urallaan tienannut Oracle päättää pitkän kilpailutaukonsa Rovaniemen Toto76-kierroksella.
Rovaniemen Toto76-kierroksen mielenkiintoisin hevonen matkustaa paikalle Pohjanmaalta. Viime kauden lopulla ykkössarjoja hallinnut ruuna joutui jalkavamman vuoksi olemaan pitkään sivussa ja palaa radoille kysymysmerkkinä.

Hevosen kotivalmennukseen tauon aikana ottanut omistaja Reima Kuisla myöntää ettei ole kovin helppoa ennustaa hevosen suorituskykyä lähes kahdeksan kuukauden jälkeen, mutta mieli on ennemmin positiivinen.

- Sen kanssa eläminen on aika tarkkaa, sillä vaivoja on varottava. Kaksi kovempaa hiittiä on alla ja kyllä hevonen on minun mieleeni, Kuisla toteaa iloisena.

- Se on tarkoitus nostaa takaisin huipputasolle kilpailuttamalla, mutta näyttää se siltä, että saavat siinä Lapin hevosetkin lauantaina juosta voittaakseen.

Hankalien jalkavammojen jälkeen ei ole helppo nousta takaisin huipuksi, mutta Oracle on tehnyt sen ennenkin. Kuislan mielestä sama operaatio pitäisi onnistua jälleen.

- Varmaa ei voi luvata ja nyt mennään minun systeemeillä. Tässä se pian nähdään, että mitä jälkeä saadaan aikaan. Kyllä kai sen voi pieneksi epäonnistumiseksi laskea, ellei pyörä pyöri. En alkaisi kuitenkaan tekemään johtopäätöksiä vielä pelkän lauantain startin perusteella.

Oracle matkustaa Rovaniemelle jo perjantaina ja yöpyy kisapaikalla.

- Se on pieni huolenaihe, mutta toisaalta se on viisas hevonen, jolle asiat ovat yleensä helppoja. Asia mietityttää, mutta en usko siitä tulevan kynnyskysymys.

Miljonäärin valmennustallissa kuntoutuu kaksi muutakin mielenkiintoista ykkössarjalaista, lisäksi mies lupailee ensi kaudelle uutta vahvaa nimeä suomalaisten ravifanien iloksi Euroopan kovimpiin koitoksiin.

Big Sky Hurricanen ja Your So Vainin aika ei ole aivan vielä, sillä murheita on riittänyt, mutta ainakin toinen tullaan todennäköisesti näkemään radoilla tämän vuoden puolella.

- Big Sky Hurricane voisi palata lokakuulla, mikäli kaikki menee suunnitelmien mukaan. Your So Vainin osalta katseet on siirretty kauemmaksi tulevaisuuteen. Sillä on ollut luutulehdus ongelmana. Se on kuitenkin vielä nuori hevonen ja pysynyt hyvässä lihassa, vaikkei varsinaista treeniä ole pystytty ajamaan. Loppuvuodesta koitetaan mahdollisesti kärryjä perään. Nyt se on vesitreenissä.

Kaikkein mielenkiintoisin nimi Kuislan omistuksissa olevista hevosista taitaa silti olla Amerikassa asustava ja kilpaileva DD's Hitman. Hevonen on tehnyt rapakon takana hyvää jälkeä.

- Se saa kilpailla tämän kauden lopun siellä ja sen jälkeen tuon se Suomeen tai Ruotsiin ja tähtäimessä on ensi vuoden Elitloppet. Kyllä sen pitäisi täällä sitä 09-vauhtia polkea, Kuisla toteaa tyynesti.
Pelaa täällä: Veikkaus.fiMAINOS Rekisteröidy ja pelaa netissä Veikkauksen ravipelejä Suomeen ja Ruotsiin!Lue lisää ›

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt