Mervi

Ravit

Taipalsaarella ollaan hämmennyksen vallassa: "Ravivarusteetkin meinasi jäädä purkamatta"

Julkaistu:

KUNINKUUSRAVIT
Ilkka Pyysalon ja Saaga S:n kuningatartie on auennut aurinkoisena, mutta Taipalsaarella vasta ihmetellään, että mitä oikein on tapahtunut.
Saaga S:n ravikuningattareksi valmentaneen Ilkka Pyysalon hämmenys ei ole hälvennyt. Taipalsaaren jengi on juhlinut alkuviikon rauhassa omalla porukalla.

- Se oli niin hektistä menoa siellä Joensuussa, ettei tässä ole vielä ehtinyt ymmärtämään mitä on tapahtunut, Pyysalo huomauttaa.

- Onneksi naisväki on tolkuissaan, sillä minulta olisi jäänyt ravikamppeetkin purkamatta.

Taipalsaari ei ole järin suuri kuntayhteisö, eikä varmasti keneltäkään ole jäänyt huomaamatta Saaga S:n mieletön saavutus. Nähtäväksi jää miten kunta aikoo huomioida ravikuningattaruuden, mutta Pyysalolla on suunnitelmissa jonkinasteiset kestit.

- Eiköhän tässä jotain keksitä, kunhan järki asettuu taas uomiinsa. Torstaina on ainakin tarkoitus kahvittaa kotiradan Lappeen raviyleisö.

Saaga S oli Joensuussa hämmentävän ylivoimainen voittaen kaikki kolme matkaa johtavan rinnalta. Tamma oli yhtäkkiä parempi kuin kertaakaan aiemmin tällä kaudella. Pyysalolla on asiaan selkeä selitys.

- Sillä oli suunnattomasti kiimaongelmia läpi kauden. Saattaa kuulostaa oudolta ja selittelyltä, että miten hevosella voi osua kiima joka kilpailun kohdalle, mutta niin se vain kävi. Joensuussa Saaga sai suorittaa ilman ongelmia ja se näkyi kaikessa.

- Hevonen oli äärettömän itsevarma. Sen olemuksesta tarttui itseluottamusta meihin taustajoukkoihinkin ja Matti Nisonenkin ajoi hienosti hevoseen luottaen.

- Kyllähän me tiesimme, että se pystyy noihin suorituksiin, mutta alkukausi oli tehnyt meistä varsin epävarmoja. Aivan mahtavaa, että Saaga pystyi suorittamaan juuri oikeassa paikassa tasollaan.

Kuningattaren kausi jatkuu normaalisti ainakin vielä jonkin aikaa.

- Tiistaina käydään vähän uimassa. Toki se sai pari päivää huilata, mutta eiköhän kautta jatketa normaalisti nyt kun palaset tuntuvat olevan noin hyvin kohdallaan. Hevonen pääsi kuitenkin raskaasta kilpailusta huolimatta suhteellisen helpolla ja tuntuu oikein virkeältä, Pyysalo toteaa.
Pelaa täällä: Veikkaus.fiMAINOS Rekisteröidy ja pelaa netissä Veikkauksen ravipelejä Suomeen ja Ruotsiin!Lue lisää ›

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt