Perttu

Ravit

Kuninkuusraveihin odotetaan jättiyleisöä

Julkaistu:

kuninkuusravit
Tänä vuonna Joensuussa Linnunlahden raviradalla järjestettävät Kuninkuusravit keräävät vuodesta toiseen suuren yleisömäärän.
Joensuulaiset uskovat, että viikonlopun tapahtumia seuraa jopa 50000 katsojaa.

– Kuninkuusraviviikonloppu alkaa jo perjantaina 2-vuotiaiden suomenhevosvarsojen huutokaupalla ja iltajuhlalla. Lauantaina on ensimmäinen ravipäivä, ja sen päätyttyä on myös iltajuhla. Sunnuntain raveissa kruunataan sitten kuningas ja kuningatar. Näihin tapahtumiin odotamme yhteensä 50000:ta katsojaa. Uskomme, että jompanakumpana ravipäivänä Linnunlahden katsomossa raveja seuraa yli 20000 henkilöä, Kuninkuusravien projektissa vahvasti mukana oleva Joensuun raviradan hallituksen jäsen Lauri Hyvönen kertoo.

Hyvösen mukaan Joensuun valtti on se, että kaikki tapahtuu lähellä. Linnunlahden ravirata sijaitsee lähes kaupungin keskustassa, iltajuhla-alue sijaitsee raviradan läheisyydessä. Tapahtuma työllistää molempina päivinä yli 1000 talkoolaista. Kuninkuusraveissa on tarjolla 1000 kiloa makkaraa, 4000 sämpylää, 45000 litraa kahvia ja 8000 ruoka-annosta sekä viisi rekallista juotavaa.

Totopelit pyörivät vilkkaasti suurtapahtumassa. Viime vuonna Porissa pelattiin Totopelejä yli 3,7 miljoonalla eurolla.

– Tänä vuonna tavoitteena on rikkoa Porissa viime vuonna pelattu vaihto, Hyvönen sanoo.

Palkintorahoja kilpaileville hevosille maksetaan viikonlopun aikana yhteensä 550000 euroa.
Pelaa täällä: Veikkaus.fiMAINOS Rekisteröidy ja pelaa netissä Veikkauksen ravipelejä Suomeen ja Ruotsiin!Lue lisää ›

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt