Aulis

Ravit

Menestynyt ravivalmentaja palasi 10 vuoden tauolta ohjastamaan – heti kaksi voittoa

Julkaistu:

Forssan lounasraveissa nähtiin mielenkiintoinen paluu rattaille, kun maan kärkivalmentajiin kuuluva Tapio Mäki-Tulokas ohjasti kilpaa.

Tapio Mäki-Tulokkaan tallin värit ovat olleet jo vuosien ajan tuttu näky voittajaesittelyissä, mutta mies itse on pysytellyt poissa kilparattailta.

- Ammattimiehet ovat minua noin sata metriä parempia, mutta oli pakko ajaa välillä, sillä kortti menisi vanhaksi. En tiedä onko sillä väliäkään, mutta pidettiin nyt voimassa kun on kerran hankittu, Mäki-Tulokas perustelee.

Perjantaina mies palasi ohjastustehtäviin lähes 10 vuoden tauolta ja taival alkoi voittoisasti. Mäki-Tulokas tarjosi lähdön suosikille Wardrumille makoisan juoksun toisessa ulkona, josta se kiri niukasti ykköseksi. Tämä ei vielä riittänyt, vaan mies ohjasti myös päivän viimeisessä lähdössä maltillisen ajon jälkeen yllätysvoiton Young Moon Hossilla.

Jälkimmäisen voiton jälkeen irtosi komeat tuuletukset.

- Ensimmäisessä voitossa oli tiukkaa, eikä ehtinyt tuulettamaan, mutta toisessa nautittiin koko rahan edestä.

Mäki-Tulokas ei voitokkaasta päivästä huolimatta lupaa alkavansa kilpailemaan säännöllisemmin.

- Eiköhän se ole hevosenomistajieni etu, että niillä ajaa joku muu. Riihimäelle olen lupautunut Kari Lähdekorven haasteajoon, mutta taidetaan muuten katsoa taas kymmenen vuoden päästä uudestaan, Mäki-Tulokas naureskelee. 

Edellisen kerran heinäkuussa 2005 kilpailleen Mäki-Tulokkaan ohjastusstatistiikka pitää nyt sisällään viisi starttia, joista kolme on voittoja.

Valmennustilastot puolestaan ovat hurjat, 1210 starttia, joista 310 voittoa.
Pelaa täällä: Veikkaus.fiMAINOS Rekisteröidy ja pelaa netissä Veikkauksen ravipelejä Suomeen ja Ruotsiin!Lue lisää ›