Hanna, Johanna, Jenni

Ravit

Valikko

Kuninkuusravivalinnat puhuttavat: "En voi ymmärtää, miksi näytöt eivät riittäneet"

Julkaistu:

KUNINKUUSRAVIT
Kuninkuusravien osallistujavalinta herättää joka kesä keskustelua, eikä hämmästyksiltä vältytty tänäkään vuonna.

Suomenhevosten ylivoimaisesti suurimpaan näyteikkunaan Kuninkuusraveihin riittää halukkaita taustajoukkoja ja pettymys on usein suuri, kun oma hevonen jää viimeisten joukossa rannalle.

Kuningatarkilpailussa suurin ihmetyksen aihe on ollut Ryti-Tytön jääminen toisen varahevosen asemaan.

- Sillä on kuusi voittoa, tammoista nopein aika täydellä matkalla ja kolmanneksi eniten tienattua rahaa tällä kaudella. En voi ymmärtää, mikseivät sen näytöt riittäneet, hevosen vakio-ohjastaja Jonny Länsimäki avautuu.

- Hevosen viimeistä starttiakin ajettiin jo hieman valmistellen Kuningatarkilpailuun, sillä emme ymmärtäneet tarvitsevamme lisänäyttöjä.

Kuninkuuskilpailun ensimmäiseksi varahevoseksi jääneen A.T. Viskun puolesta saatiin jo keskiviikkona julkista ryöpytystä, kun mediapersoona Kari Lähdekorpi avautui asiasta MTV:n ravilähetyksessä.

- Löydän heti kolme hevosta, joita ennen A.T. Viskun olisi pitänyt tulla valituksi, Lähdekorpi totesi tiukasti.

A.T. Viskun omistaja-valmentaja Pasi Teini ei ole yhtä tiukalla linjalla, mutta tunnustaa ihmetyksensä.

- Hevosemme meni viime starteissa ennätyksensä ja löi mukaan valittuja hevosia. Kahdentoista valitun joukkoon löydettiin kuitenkin jostain hevonen, joka ei ole tainnut juosta avoimissa sarjoissa vielä koskaan, Teini ihmettelee.

- Valintoja pitää tietysti kunnioittaa, mutta aika monelta suunnalta on tullut tukea, että olisihan teidän pitänyt olla mukana, Teini sanoo.

Kuninkuusravien päätoimikunnan jäsen ja Hippoksen tiedottaja Ilkka Nisula avaa valintakriteeristöä IS Raveille ja myöntää viimeisten paikkojen jakamisen olleen jälleen kerran vaikeaa.

- Ymmärrän niitä taustajoukkoja, joille putoaminen on pettymys, Nisula aloittaa.

- Oriiden kohdalla käytiin tiukka keskustelu viimeisestä ja tammojen puolella kahdesta viimeisestä paikasta. Varsinkin tammoissa valinta olisi voinut kohdistua aivan hyvin nyt varahevosiksi jääneisiin, sillä marginaalit olivat todella pienet.

Nisulan mukaan toimikunnan selkeänä ohjenuorana oli suurkilpailukarsintaperuste, joka sisältää neljä pääkohtaa:

- Hevosen saavuttama voittosumma kilpailuvuonna ja sitä edeltäneenä kautena

- Hevosten saavuttamat ennätykset ja sijoitukset kilpailuajankohtaa edeltävän vuoden aikana

- Hevosten keskinäiset kilpailut kilpailuajankohdasta vuosi taaksepäin

- Hevosen sopivuus sarjaan ja nykykunto

Yksittäisten hevosten kohdalla Nisula kertoo A.T. Viskun välivuoden olleen ratkaisevasti heikentävä tekijä. Kuningatarkilpaulussa viime starttien näytöt nousivat tasaisessa neljän-viiden hevosen ryhmässä suureen rooliin.

- Näitä voisi tietysti pyöritellä ikuisuuden ja vuoroin löytyisi eri hevosia puoltavia tekijöitä, mutta jotenkin ne valinnat on vain saatava aikaan.

Valinnat tehneeseen toimikuntaan kuuluivat Suomen Hipposta edustavat tiedottaja Ilkka Nisula ja hallituksen jäsen Heikki Kinnunen. Joensuun raviradan edustajina toimivat hallituksen puheenjohtaja Kaisa Tolonen, hallituksen jäsen Lauri Hyvönen, raviradan toimitusjohtaja Pasi Pykäläinen ja kilpailusihteeri Matti Kervinen.

Lisäksi toimikunnassa on edustajat edelliseltä sekä tulevalta kuninkuusraviradalta. He ovat Porin raviradan hallituksen puheenjohtaja Janne Ojanen ja Turun raviradan toimitusjohtaja Ilmari Halinen.

- On selvä asia, että kun kahdeksan ihmistä tekee valintoja, kaikkien lista ei ole täysin samanlainen. Hyvässä hengessä ja keskustelemalla kuitenkin selvisimme valinnoista. Ne tehtiin yhdessä, ja koko joukkomme seisoo niiden takana, Nisula alleviivaa.
Pelaa täällä: Veikkaus.fiMAINOS Rekisteröidy ja pelaa netissä Veikkauksen ravipelejä Suomeen ja Ruotsiin!Lue lisää ›

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt