Heidi

Ravit

Valikko

Tämä hevonen rikkoo rajoja - Suomen ennätys laukan kera!

Julkaistu:

Suurmestaruus
On harvinaista rikkoa 13 vuotta vanha elävän legendan tekemä Suomen ennätys. Vielä poikkeuksellisempaa on tehdä se laukan kera ja pitkään ulkoratoja kiertäen.
Mikkelin raviyleisö sai nähdä lauantaina Suurmestaruudessa himoamansa Suomen ennätyksen. Suomenhevosten SE-tulos kirjataan nyt lukemin 19,5 ja ravien käsiohjelmassa siihen laitetaan vielä laukkaa tarkoittava x-merkintä perään. Jokivarren Kunkku ehti laukata ensimmäisessä kaarteessa, mutta kiersi silti koko porukan ja siirsi Vieskerin 13 vuotta vanhan ennätyksen historiaan.

Laukka ei kestänyt pitkään, mutta aiheutti sydämentykytyksiä kannattajissa ja tiputti Jokivarren Kunkun kärkipaikoilta.

- Jouduin hieman korjaamaan hevosta ensimmäisessä kaarteessa ja koskemaan sitä ohjalla. Jokivarren Kunkku hyppäsi siihen, koska se on herkkä hevonen suustaan. Sanoinkin tuossa valmentajalle, että opiskellaan vielä tätä hommaa, ohjastaja Jorma Kontio tokaisi.

Harha-askeleista selvittyään Kunkku jatkoi taivaltaan kolmantena hevosena toisen radan jonossa. Viimeisen kurvin se kiersi kolmatta rataa ja tuli loppusuoralla väkisin ohi Hullumiehestä. Voikin spekuloida, mihin lukemiin kello olisi pysähtynyt ilman laukkaa ja ulkoratojen kiertelyä.

- Odotin etukäteen, että Kunkku voisi mennä jopa alle 1.19-tuloksen ja uskon siihen vieläkin. Se meni nyt 19,5 laukan kanssa ja kiertäen viimeiset 600 metriä kolmatta rataa. Kun oriin kääntää vapaalle radalle, se on heti halukas menemään eteenpäin, Kontio kiitteli.

Valmentaja Antti Ojanperä oli luonnollisesti ylpeä suojattinsa uudesta SE-noteerauksesta.

- Suomen ennätys on tosi isoa asia meille ja koko raviurheilulle, koska kehitystä tulee. Ajattelin jo aikoja sitten, että Kunkku voisi olla se hevonen, joka rikkoo täydellisenä päivänään Vieskerin ennätyksen. Se on mennyt tosi hyvin silloinkin, kun ei ole ollut huippuvireessä, Ojanperä huomautti.

Hullumies oli kärkipaikalta kunniakas kakkonen tuloksella 19,6 ja Suivikas oli selvemmin hävinneenä kolmas. Jokivarren Kunkku tienasi Suurmestaruuden voitosta 15 000 euroa ja ravirata maksaa vielä SE-tuloksesta ylimääräisen tuhannen euron bonuksen.
Pelaa täällä: Veikkaus.fiMAINOS Rekisteröidy ja pelaa netissä Veikkauksen ravipelejä Suomeen ja Ruotsiin!Lue lisää ›