Olga, Oili

Ravit

Valikko

Ravikuningassuosikki kesäraveissa: "Tärkeä osa valmistautumista kuninkuusraveihin"

Julkaistu:

JÄMSÄN ÄIJÄ
Yksi Joensuun kuninkuusravien suosikeista rantautuu yllättäen Jämsään sunnuntaina.

Jämsän ravien kovat satsaukset tuottivat hedelmää ja rata sai houkuteltua Jämsän Äijä -ajoonsa Suivikkaan. Hevosen, joka on Terho Rautiaisen kanssa yksi Joensuun kuninkuusravien kuumimmista kuningassuosikeista.

- Jämsästä oltiin hyvissä ajoin yhteyksissä, Terho Rautiainen kehuu.

- He panostivat hyväpalkintoisen lähdön hyvään ajankohtaan. Se sopii meidän kuninkuusravivalmisteluihin, eikä siinä sen jälkeen ole mitään ihmeellistä, että juostaan kesäraveissa tällaisellakaan hevosella.

- Suoritin ilmoittautumisen alla vielä tiedustelua Jämsän ratavalmentaja Heikki Torviselta, missä kunnossa rata on. Tässä vaiheessa ei tieten tahtoen haluta ongelmia. Sain hyvät signaalit ja mielellään lähdemme piristämään kesäravikulttuuria.

Rautiainen puhuu valmistautumisesta kuninkuusraveihin, mutta painottaa samalla, että se on lähinnä kilpailuttamiskysymys.

- Suivikkaalla ei tehdä mitään erikoisia virityksiä. Ei ole koskaan tehty ja hyvinhän tuo on mennyt jo pitkään. Jämsän jälkeen viikon päästä ajetaan Suurmestaruus Mikkelissä ja sitten ei startata ennen Joensuuta. Se on aika osuva suunnitelma kilpailuttamismielessä.

Yksi Jämsän kiihokkeista on Vekselin 32 vuotta vanha rataennätys 24,8, jonka rikkomisesta on tarjolla bonusta. Molempien rotujen Jämsän Äijä saa 3000 euroa ja ratennätysten rikkominen tuottaa 1000 euroa kaupan tekijäisinä.

- Jämsässä on tullut menneinä vuosina ajettua sen verran, että profiili on tuttu. Pitäisi aika realistisena, että tuolla ryhmällä rataennätys tulee, mikäli sää sallii.

- Järjestävät kysyivät meiltäkin, että ajetaanko voltti vai ryhmä. Toivoin ryhmää, se saatiin ja ei se ainakaan heikennä ennätysmahdollisuuksia, Rautiainen huomioi.

Tuore tuhannen voiton kulbilainen


Vuonna 1978 ensimmäisen starttinsa ja vuonna 1979 ensimmäisen voittonsa ohjastanut Rautiainen ylitti itse heinäkuun alussa merkittävän merkkipaalun, kun miehen tilastoihin rekisteröitiin 1000. ykköstila.

- Enhän minä koskaan ole varsinainen lainaohjastaja ollut ja omilla valmennettavilla olen ajanut enimmäkseen kilpaa. Sellaisia hieman kovimpia miehiä pienempiä määriä vuodessa.

- Ei tuota merkkipaalua tullut tavoiteltua erityisesti, mutta tuli se jossain vaiheessa mieleen, että mukavahan siihen olisi yltää. Monesti on saanut lähteä ja hienoa nähdä, että joskus on onnistuttukin, Rautiainen miettii.

Miehen valmennustoiminta pyörii vahvasti hevosten kuntouttamisen ympärillä ja tallissa on iso osa tallin hevosista on jonkin asteen toipilaita. 10180 startista 1001 voittoa ottaneen kangasniemeläisen tallissa hirnuu astutuskauden myötä tällä hetkellä kymmeniä hevosia, joista parikymmentä on varsinaisessa valmennuksessa tai kuntoutuksessa.

Jämsässä ajetaan viikonloppuna kaksipäiväiset ravit pääpainon ollessa sunnuntaissa. Rata isännöi ensimmäistä kertaa valtakunnan päivän ykkösravit alkaen kello 15.
Pelaa täällä: Veikkaus.fiMAINOS Rekisteröidy ja pelaa netissä Veikkauksen ravipelejä Suomeen ja Ruotsiin!Lue lisää ›