Aulis

Ravit

Sekottaako viime vuoden superyllättäjä kuningatarpakan? "Olemme rajussa nousuvireessä"

Julkaistu:

TOTO65
Sekottaja yllätti Porissa päätösmatkalla. Keskiviikkona tammalta kaivataan näyttöjä Toto65:ssa Joensuun osallistujalistalle nousemiseen.
Sekottaja nousi viime vuoden kuningatarkilpailuun viimeisten joukossa ja taivalsikin alkumatkat näkymättömissä. Pitkällä matkalla kuitenkin rävähti ja SE-ajan painellut menijä nousi aivan yllättäen kokonaiskilpailun kakkoseksi.

Keskiviikon Toto65-kierroksella ajetaan jo perinteeksi muodostunut tammojen pitkä matka, joka on tärkeä näyttöpaikka kuningatarlähtöihin haluaville. Sekottaja lienee niiden joukossa, joilta lisänäyttöjä kaivataan.

- Meillä on raju nousuvire päällä, mutta emme ota paineita. Tamma teki viime vuonna sellaisen tempun, ettemme osaa siltä vaatia enää suuria tekoja. Toki Joensuu on mielessä, mutta ei sinne pääseminen ole mikään pakkomielle, valmentaja Mika Kallio huomauttaa.

Sekottaja on harvinainen myöhäisherännäinen. Yksi 2010-luvun ahkerimmista kilpailjoista starttaili pitkään heikolla menestyksellä lukuun ottamatta muutamia väläytyksiä, kunnes Porissa se nousi kertaheitolla kuuluisuuteen.

Viime talvena hevoselle tuli oudon pitkä kilpailutauko, ensimmäinen moneen vuoteen.

- Se ei ollut hevosesta johtuvaa, vaikka siinä tulikin pari poisjääntiä tauon molemmin puolin. Olin itse ongelmissa terveyteni kanssa ja siksi hevosellekin tuli taukoa.

- Yllättävän nopeasti tamma pääsi keväällä rytmiin, mutta eihän se vieläkään ole aivan parhaassa mahdollisessa iskussa. Meillä on ollut vähän huonosti pisteitä ja ei ole päästy starttaamaan niin tiuhaan kuin oltaisiin haluttu.

- Lappeessa oltiin pussissa ja Lahdessa kierrettiin koko matka kolmatta, joten hevonen on taatusti tauluaan paremmassa kunnossa.

Sekottajan edellinen kaksarisijoitus on viime syyskuulta ja väliin mahtuu monta hutistarttia. Pelaajat ovat luottaneet sen silti Toto65-päätöksen selväksi suosikiksi.

- Tamma pystyy tekemään kyllä itsekin töitä, mutta olisi mukavaa, mikäli Pori ja suosikkiasema toisi hieman kunnoitusta, eikä tarvitsisi älyttömästi kierrellä.

- Ohjastaja on ollut hirmu vihainen viime starttien jälkeen, mutta emme moiti häntä. Mies on tehnyt meidän hevosilla upeaa työtä. Sekottajan lisäksi ruuna Suvelan Tähteä valmentava ylöjärveläinen toteaa.
Pelaa täällä: Veikkaus.fiMAINOS Rekisteröidy ja pelaa netissä Veikkauksen ravipelejä Suomeen ja Ruotsiin!Lue lisää ›