Olga, Oili

Ravit

Valikko

Ontuminen vaihtui suurkilpailuvoittoon - "Välillä heitettiin jo toivo"

Julkaistu:

Suur-Hollola-ajo
Vielä keväällä Express Duon ravivaikeudet kiristivät taustajoukkojen hermoja, mutta Suur-Hollola-ajossa oli riemun ja helpotuksen aika.
Suur-Hollola-ajon voittajaseremonioissa nähtiin paitsi iloisia, myös helpottuneita ilmeitä. Express Duo voitti klassisen suurkilpailun ja tienasi 80 000 euron ykkösrahat, vaikka vielä muutama kuukausi sitten tilanne vaikutti synkemmältä.

Express Duon raviaskellus alkoi heikentyä jo viime syksynä ja keväällä se alkoi ontua kotiharjoituksissa. Syytä saatikka ratkaisua ei oikeastaan koskaan löytynyt, vaikka hevosta käytettiin eläinlääkärissä ja hierojalla.

- Talvella vauhdit olivat hiljaisia ja ravi oli parempaa, mutta keväällä Express Duo alkoi mystisesti ontua. Vikaa ei koskaan löydetty. Vieläkin jokaisen kovemman treenin jälkeen vähän pelottaa, millaista ravi on, valmennustiimiin kuuluva Hannu-Pekka Korpi paljastaa.

- Välillä heitettiin jo toivo Suur-Hollolan suhteen ja kiire tuli, mutta palaset loksahtivat kohdalleen yhdennellätoista hetkellä. Totta kai se kiristi hermoja, kun valtavan hyvää hevosta ei meinattu saada kuntoon. Maltti oli kuitenkin taas valttia.

Suur-Hollola-finaalissa Pekka Korpi kiidätti tähtihevosensa johtopaikalle, vaikka Shadow Woodland onnistui ohittamaan sen lähtökiihdytyksessä. Loppumatkasta Korpi vain huolehti, ettei Shadow Woodland saanut takaa liian aikaisin kiritilaa. Voittoaika oli taktiikkajuoksun jälkeen 13,0. Shadow Woodland seurasi kakkossijalle ja johtavan rinnalla taivaltanut Greenleaf Slim jaksoi kolmanneksi.

- Express Duo oli rento ja lakkasi painamasta kovan lähdön jälkeen, mikä oli positiivista. Tällä hevosella on hirmuisen hyvä rytmi ja juoksutekniikka. Vaikka se oli pikkuisen kuuma etenkin varsana, laukat eivät ole juuri olleet kiusana, Pekka Korpi kiitteli.

Kohti MikkeliäExpress Duo on etenkin Hannu-Pekalle erityisen tärkeä hevonen, sillä hän ajaa oriilla useammin kuin monella muulla tallin hevosella. Mies hehkuikin tyytyväisyyttä suurvoiton jälkitunnelmissa, mutta suurempia voittojuhlia ei ollut suunnitteilla. Arki jatkuu tiiviinä, sillä Korvella on tallit sekä Suomessa että Ruotsissa.

- Maanantaina on aamuseitsemältä lento Ruotsiin, joten suurempia juhlia ei ehditä pitämään. Pekka on meistä enemmän Ruotsissa, mutta nyt menen sinne muutamaksi päiväksi. Ensi viikonloppuna lähden kavereiden kanssa golfaamaan, se on minun tapani rentoutua.

Seuraavaksi viisivuotiaalla Express Duolla tähdätään Mikkelin suureen sprintterikisaan St. Micheliin, joka ajetaan kahden viikon päästä 19. heinäkuuta.

- St. Michel tulee vähän äkkiä, mutta sinne on tarkoitus lähteä yrittämään, jos ja oletettavasti kun kutsu tulee. Hevonen saa levätä ensi viikolla ja toivottavasti se palautuu kunnolla ennen St. Micheliä, Hannu-Pekka sanoi.
Pelaa täällä: Veikkaus.fiMAINOS Rekisteröidy ja pelaa netissä Veikkauksen ravipelejä Suomeen ja Ruotsiin!Lue lisää ›