Mervi

Ravit

Palaako supervarsa tasolleen? Tarjolla 100 000 euroa

Julkaistu:

Jontte Boy yrittää kääntää kautensa suunnan torstaina Halmstadin legendaarisessa Sprintermästarenissa.
Kaikki mihin Jontte Boy koski kolmevuotiaana muuttui kullaksi. Oriin nelivuotiskauteen olikin ladattu kovat odotukset suomalaisten ravikannattajien osalta, mutta hevonen on edennyt pettymyksestä toiseen.

Hyvän kauden avauksen jälkeen hevonen oli sairas Åbyn Kungapokalenissa, eikä ole oikein saanut koneita käyntiin sen jälkeen.

Solvallassa valmentaja-ohjastaja Tuomas Korvenoja kaipasi tähteen lisää ruutia ja alle kovia kilpailuja. Norjassa ruutia olikin jo liikaa ja alkuun tuli hevoselle varsin harvinainen laukka. Laukan jälkeen ori oli pitkään vailla kiritilaa ja nykykunto jäi hieman pimentoon.

Voittoisaan menoon tottuneen ravurin tulosrivistössä on nyt sijat 5,6,7 ja se on hieman poikkeuksellinen tilanne superhevoseksi tituleeratulle viime vuoden hevoselle.

Valmentajan raporttien mukaan viimeiset harjoitukset ovat kuitenkin sujuneet mainiosti ja hevonen matkusti Ruotsiin hyvin odotuksin.

- Onnistumisia ei ole tullut, mutta en ole kovin huolissani hevosen nykytilasta. Alisuorittamisiin on selvät syyt ja hevonen tuntuu hyvältä, Korvenoja huomauttaa.

Sprintermästarenissa ajetaan tänä vuonna kolme seitsemän hevosen karsintalähtöä, joista kymmenen valjakkoa selviytyy myöhäisillassa kello 23:10 ajettavaan finaaliin. Finaalin voittaja palkitaan yli 100 000 eurolla. Elitloppetissa hurmannut Nuncio on kisan suursuosikki, mutta Jontte Boy välttyy sen kohtaamiselta ainakin karsinnassaan.

Suomalaishevosista voittoon ovat kyenneet Charme Asserdal (1977) ja Brad de Veluwe (2012). Express Duo sijoittui viime vuonna toiseksi.

Jontte Boyn karsintalähtö ajetaan aikataulun mukaan 21:26 Suomen aikaa.

1 Explosive Dust / Örjan Kihlström
2 Secret Mission / Peter Ingves
3 Jontte Boy / Tuomas Korvenoja
4 Be Spontaneous / Erik Adielsson
5 Party Boat Hanover / Johnny Takter
6 Abaz America / Lutfi Kolgjini
7 Spartan Kronos / Conrad Lugauer
Pelaa täällä: Veikkaus.fiMAINOS Rekisteröidy ja pelaa netissä Veikkauksen ravipelejä Suomeen ja Ruotsiin!Lue lisää ›

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt