Kullervo

Ravit

Legenda valjaissa ja legenda ohjissa: "Kohta pärähtää"

Julkaistu:

TOTO65
Ravilegendojen kastiin kuuluva Raineri Puikkonen on selättänyt terveysongelmat ja miestä nähdään radoilla kiihtyvään tahtiin.
80-luvun menestyjän Raineri "Rate" Puikkosen tahti kiihtyy pitkän hiljaiselon jälkeen. Hevoset ovat lisääntyneet tallissa kuin vaivihkaa ja miehen tilastot osoittavat vuodesta 2015 tulevan tällä tahdilla kilpailujen, sekä menestyksen osalta kovimman 15 vuoteen.

- Ei kipinä sammunut missään vaiheessa, mutta miehellä oli terveydellisiä ongelmia. Ei siinä oikein tienny mihin suuntaan se kääntyy. Nyt näyttäisi, että hyvin ja sen jälkeen on uskaltanut taas laajentaa, Puikkonen perustelee hiljaisia vuosia.

Puikkosen huippuvuosina talli tahkosi parinkymmenen hevosen voimin parhaimmillaan päälle sataa voittoa vuodessa monenakin kautena. Lukemia, joihin tänä päivänä yltää aniharva suurikaan talli.

- Se oli sitä aikaa se. Tallissa oli paljon hyviä hevosia, oli hyviä omistajia ja vaihtuvuutta.

Tällä päivämäärällä Raten valmennuksessa on pelkkiä suomenhevosia, joita on jo kymmenen kappaletta.

- En ole lämminverivastainen ja niitä on ollut hyviäkin vuosien saatossa, mutta kyllä minä suomenhevosmies pohjimmiltaan olen.

Ylöjärvelle kotiutuneen vanhan kansan ja pitkän linjan hevosmiehen valmennusmetodit eivät ole vuosien saatossa muuttuneet. Reki löytää tiensä hevosten perään talvisin ja kesällä saatetaan hevosia käyttää vaikka auraushommissa.

- Mitä niitä kuvioita muuttelemaan. Aina on pärjätty, kun on ollut tarpeeksi hyviä hevosia. Hevoset menevät nykyään kovempaa, mutta eivät ne mitenkään erilaisia eläiminä ole ja samat lainalaisuudet pätevät.

- Kyllä se vain niin on, että kaiken perusta on riittävä pohjakunto ja siihen hommaan reki on minulle mieluisin vehje.

Uusimmille raviharrastajille nimi Raineri Puikkonen herättää kysymyksiä, mutta kautta aikojen tilastot puhuvat puolestaan. Useita huippuhevosia valmentanut ja ohjastanut reilu kuusikymppinen on kerännyt 1557 voittoa ja yli 2,7 miljoonaa euroa palkintorahaa.

I.P. Legendasta todellinen tähti vasta aikuisena


Kokeneen hevosmiehen puheista huokuu kova luotto keskiviikon Toto65-pelissä starttaavan I.P. Legendan tulevaisuuteen. Yllättävää on ollut hevosen aikaisuus, sillä sitä ei ole nuorena hätistelty.

- Oria on alusta asti rakennettu niin, että se on parhaimmillaan vanhempana ja kilpailuvuosia tulisi pitkä rivi.

- Se oli oikeastaan aika suuri yllätys, että se meni jo varsana niin hyvin kuin se meni. Pohjatyötä oli toki tehty paljon, mutta nopeus on saanut tulla ajan myötä.

Vahva jyskyttäjä kuului ikäluokkavuosinaan omiensa parhaisiin, kovimpina näyttöinään Oulu Express -voitto ja Derbyn kakkonen. Ravien seuraajat odottivat luonnollisesti paljon, kun hevonen avasi keväällä kuusivuotiskautensa.

- Talvi meni mainiosti ja odotuksia kyllä oli itselläkin. Ei se vain lähtenyt starteissa menemään, vaikka harjoitteli tosi hyvin. Oli vähän huonoa keliä ja hevonenkin hieman vaivaantui. Otettiin se takaisin paussille ja tullaan nyt uudestaan. Se sai lihashuoltoa Tuula Pursiaisella ja se on selvästi auttanut.

- Riihimäellä se oli jo oikein hyvä siihen nähden, ettei sillä ollut vauhdikasta harjoittelua alla. Se tuntuu sellaiselta nyt, että kohta pärähtää. Kyllä sieltä sitten vauhtiakin alkaa löytymään. Ei meillä silti hätä tule ellei voiteta, mutta tottakai menestymään lähdetään, Puikkonen muistuttaa.
Pelaa täällä: Veikkaus.fiMAINOS Rekisteröidy ja pelaa netissä Veikkauksen ravipelejä Suomeen ja Ruotsiin!Lue lisää ›