Atso

Ravit

T76-pankilla ei oteta vielä kengitysvirityksiä käyttöön - "Kysymysmerkkejä ilmassa"

Julkaistu:

Toto76
Sunnuntaina Rovaniemellä jälleen kerran Toto76-pelaajien luottohevosena starttaavan Venicen yllä leijuu pieniä kysymysmerkkejä.
T76-pelaajat haukkoivat henkeään 1,5 kuukauden takaisella kierroksella Seinäjoella, kun keulassa juossut jättisuosikki Venice sai taipua shokkiyllättäjä Orderlyn paineen alla. Pian lähdön jälkeen yllätystappiolle saatiin selitys: huipputamma oli piilevästi sairas ja sen keuhkoista löytyi tähystettäessä limaa.

- Räkä oli eläinlääkärin mukaan kuin kermaviiliä. Pari kolme lääkekuuria tarvittiin, että röörit saatiin taas kuiviksi. Kolmisen viikkoa tamma oli limaisuuden vuoksi hyvin kevyellä treenillä, valmentaja Heikki Korhonen valottaa.

Venicen koko alkukauden kilpailuohjelma on tähdännyt tiukasti kahden viikon päässä odottavaan Jokimaan Suur-Hollola-ajoon. Korhosen mukaan toivoa ei ole vielä heitetty, vaikka valmistautuminen katkesi sairastelujen vuoksi hetkeksi.

- Jos positiivisesti haluaa ajatella, hyvä että tamma sairastui jo toukokuussa. Jos se olisi vaikkapa nyt juhannuksena ollut vielä kipeänä, Suur-Hollola olisi mennyt tältä vuodelta ohi.

Korhosen mukaan Venice olisi voinut kuntonsa puolesta startata jo Killerin Eliitissä, mutta mies halusi ottaa varman päälle lääkeainevaroaikojen kanssa. Niinpä pitkä kilpailumatka sunnuntaiksi Rovaniemelle tuli käytännössä pakolliseksi, jotta hevonen saa sopivasti startin kroppaan ennen Suur-Hollolaa.

- Venicellä on sunnuntaina hyvä lähtöpaikka ja sellaisena puolihyvänäkin sen pitäisi olla totosijoilla, mutta koska alla on sairasteluja ja pitkä kuljetusmatkakin syö hevosta, pieniä kysymysmerkkejä on ilmassa. Tämä startti näyttää, ollaanko Suur-Hollolan suhteen vielä aikataulussa.

Venicen ohjastaja Mika Forss on herkutellut voittajahaastatteluissa ajatuksella, jonka mukaan tamma voisi löytää vielä uuden vaihteen, jos kenkiä riisuttaisiin pois. Ässän vetämistä hihasta saadaan Korhosen mukaan odottaa ainakin mahdolliseen Suur-Hollola-finaaliin.

- Tietysti paljas kavio pitää aina parhaiten, mutta en tiedä, olisiko helpporaviselle hevoselle kenkien riisumisesta sittenkään hirveästi apua. Jos kaikki menee putkeen ja päästään hyvällä kelillä hyvistä asemista Suur-Hollolan finaaliin, ehkä siellä sitten kokeillaan.
Pelaa täällä: Veikkaus.fiMAINOS Rekisteröidy ja pelaa netissä Veikkauksen ravipelejä Suomeen ja Ruotsiin!Lue lisää ›

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt