Kullervo

Ravit

Suurlupaus saapui maalta kaupunkiin - hurmasi kaikki

Julkaistu:

TOTO65
Tappioton Vaellus ihastutti Vermossa ja venytti voittoputkensa seitsemään.
Perinteikkäässä Eri-Aaronin Patsaskilpailussa oli viivalla joukko lupauksia, mutta yksi oli täysin ylitse muiden. Vaellus liikkui jo viimeisellä takasuoralla omaa tahtiaan ja voitti lopulta korviaan pyöritellen ylivoimaisesti.

Lähdön jälkeen päätään pyörittelivät taustajoukot. Tapaturmaisesti menehtyneen Valtrauksen myötä ihmisten mieliin jäänyt osaomistaja-valmentaja Timo Vääränen oli onnesta soikeana, vaikka ennen starttia huolta aiheutti pitkä matkustus Kiuruvedeltä saakka.

- Tämähän on kaiken lisäksi aivan herrasmiesmatkustaja, eivätkä kilometrit tuntuneet jaloissa, Vääränen ihaili.

- Onhan se näyttänyt olevansa lupaava, mutta se taitaa olla parempi kuin olemme osanneet kuvitellakaan.

- Vermossa on käyty monta vuotta ja voittaminen on ollut turkasen vaikeaa. Nyt kaikki oli niin helppoa kuin olla voi.

Derby-haave konkretisoituu


Valtraus oli aikanaan oikea superhevonen ja voitti 14 kertaa 15 yrittämästä ennen menehtymistään. Vääränen ei ole halunnut suorittaa hevostensa välillä vertailua, mutta täydellisessä seitsemän voiton putkessa kilpailevalle Valtrauksen velipojalle Vaellukselle on luonnollisesti myös asetettu kovia tavoitteita.

- Jyväskylän Derbyyn se on maksettu ja eiköhän sinne syksyyn tähdätä, vaikka pelottavan kovia ovat monet muutkin viisivuotiaat olleet. Kyllä tähänkin vain on alettava uskomaan jo aika paljon, oli vastassa ketä hyvänsä, Vääränen uskottelee.

Isokengässä suurin huomio kohdistui pitkältä tauolta palanneeseen ikäluokkatähti Express Duoon. Oriin lähtönopeus oli tallella, mutta loppu oli odotetusti vielä hieman kankeaa. Sinänsä hieno paluu jäi toisen aivan uskomattoman vahvan esityksen varjoon, kun rinnalla tahtia lyönyt Stormysky lipui voittoon upealla 11,2-tuloksella. Voiton arvoa nosti raskas juoksupaikka.

- Luotin hevoseen aika lailla, mutta en ehkä olisi uskonut, että se pinnistää ykköseksi johtavan rinnalta. Keulaan mielin, mutta tuohon jäätiin. Onneksi hevonen hoiti homman mielettömällä tavalla, Jukka Torvinen ylisti.

- Se tuntui todella hyvältä jo lämmittelystä saakka ja voitti raskaasta juoksusta huolimatta erittäin varmasti.

Stormyskyn voitto oli paluu parrasvaloihin myös toimintansa pienentämisestä otsikoihin nousseelle Kati Lindsbergille, jonka talliin ykkössija oli toinen sitten huhtikuun.

Suomenhevostammojen lähtöjen vähyydestä on kuulunut parran pärinää kentältä, mutta nyt hevoset kohtasivat jo toiseen kertaan lyhyen ajan sisään. Ravikuningatar-ranking alkaa muodostua toden teolla kuninkuusravien lähestyessä.

Viime vuoden yllätyskuningatar Mokomani on nousemassa tänä vuonna jo etukäteissuosikiksi seppelettä ajatellen. Ylivieskan Helätin-ajossa kilpasiskojaan kylvettänyt tamma oli ykkönen myös pitkän uransa ensimmäisellä Vermon vierailullaan. Keskiviikkona voittoon vaadittiin aimo annos tuuriakin. Kiritila aukesi nimittäin aivan viime hetkillä.

- Tarkoituksella ajettiin nätisti. Tänään olisi haitannut, vaikka pussin suu olisi pysynyt kiinni maaliin saakka. Tottakai voitto maistuu ja se otetaan, mutta kokonaistähtäin on vasta kuninkuusraveissa, ohjastaja Jukka-Pekka Kauhanen muistutti.  
 
Kolmen T65-voiton Jukka Torvinen


Kolmannessa Salamakypärät 2015 -osakilpailussa saatiin vihdoin kisan ensimmäinen miespuolinen voittaja, kun Jukka Torvinen kiritti suosikkina startanneen United Kingdomin niukkaan voittoon. Senttipelissä toiseksi jäänyt Emma Väre jatkaa kokonaiskilpailun kärjessä.

Torvisen voitot eivät jääneet siihen, sillä suursuosikki Golda Mercury oli myös omassa lähdössään kaiken luottamuksen arvoinen ja hattutemppu tuli täyteen jo mainitulla Stormyskylla.

- Poikkeuksellisen mahtavaa. En muista, että olisin ajanut edes kahta T65-voittoa aiemmin samana päivänä, Torvinen arveli.

Golda Mercuryn tallikaveri Harmi's Frido oli illan ylivoimaisin pitkällä matkalla ja toi Markku Niemiselle toisen voiton valmentajana.

Oikea Toto65-rivi, Vermo 17.6.

Toto65-1: 5 United Kingdom 
Toto65-2: 10 Vaellus
Toto65-3: 2 Golda Mercury
Toto65-4: 2 Stormysky
Toto65-5: 9 Mokomani
Toto65-6: 7 Harmi's Frido

Kuusi oikein 34,90 euroa. Viisi oikein 2,20 euroa.
Pelaa täällä: Veikkaus.fiMAINOS Rekisteröidy ja pelaa netissä Veikkauksen ravipelejä Suomeen ja Ruotsiin!Lue lisää ›