Mauri

Ravit

Imeekö 10 tunnin matkustusurakka pelaajien luottohevosesta mehut? - "Ylimääräistä kiihkeyttä ja ripaus latinoverta"

Julkaistu:

Toto65
Moni Toto65-pelaaja vannoo illalla 5-vuotiaan Vaelluksen nimeen. Tappioton superlupaus menestyy varmasti, jos on yhtä mahtava kuin viime kilpailuissaan.
Vaellus oli toissa lauantaina Ylivieskassa hyytävän hyvä. Se erehtyi kirikierroksen alussa laukalle, mutta porhalsi sen jälkeen loppumatkan lähes lämminverivauhtia ja kiersi vielä käsittämättömästi koko porukan. Voitto oli uran kuudes yhtä monessa kilpailussa. Kyseessä on selkeästi todella kovan luokan nousukas.

>> Videolinkki: Katso Vaelluksen viime juoksu Fintoton videokirjastosta

- Laukan jälkeen hevoset monesti ylittävät itsensä, mutta kovasti ainakin toivotaan, että tällä kertaa sellaisesta ei ollut kyse ja rajat ovat vielä näkemättä. Harjoitusten perusteella hevosen kunto on ennallaan. Jos Vaellus suorittaa tasollaan, se pystyy pärjäämään, omistaja-valmentaja Timo Vääränen muotoilee maltillisesti.

Vääränen kuitenkin varoittelee pelaajia, että pitkä kuljetusmatka Kiuruvedeltä Vermoon ei välttämättä ole kokemattomalle orille leikintekoa. Vaellus reissaa kisapaikalle samalla kyydillä tallikaverinsa tamma Norikon kanssa. Ja kuten tiedetään, alkukesä on monille oripojille ja tammaneidoille klassista hormonien hyrräämisen aikaa. Ajatus voi harhailla.

Vääräsen mukaan Vaelluksessa on viime aikoina kotitallilla ollut havaittavissa ylimääräistä kiihkeyttä, ja miehen mukaan tuntuu kuin hevosen otteissa olisi ripaus latinoverta. Siitosmatadorin ainesta selvästi siis!

- Jää nähtäväksi, selvitäänkö ongelmitta 10 tunnin urakasta, kun ensin 6-7 tuntia menee itse kuljetusmatkaan ja sitten kolme tuntia vielä palautellaan. Jos hevonen alkaa purkaa itseään matkalla, se on herkästi lopusta pois. Näin pitkällä reissulla Vaellus ei ole vielä aiemmin ollut, mutta Kuopioon ja Ylivieskaan se kyllä matkusti ihan hyvin.

Matkarasitusten ennalta-arvaamattomuuden vuoksi Vääränen ei suosittele Vaellusta T65-pelien luottohevoseksi. IS:n vihjesysteemeissä kuitenkin luotetaan, että Vaellus kilpailee tasollaan.

Vääräsen tallin toinen edustaja illan raveissa on siis avoimeen tammalähtöön osallistuva Noriko. Se kilpailee riviään paremmassa kunnossa, mutta sai rata-arvonnassa surkean lähtöpaikan takamatkan takarivistä. Tämän vuoksi Norikoa ei Vääräsen arvion mukaan tarvitse nostaa pelilapuille.
Pelaa täällä: Veikkaus.fiMAINOS Rekisteröidy ja pelaa netissä Veikkauksen ravipelejä Suomeen ja Ruotsiin!Lue lisää ›

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt