Hanna, Johanna, Jenni

Ravit

Valikko

650 omistajan Raviliigavarsa Ruotsin valloitukseen: "Uskomaton pöhinä päällä"

Julkaistu:

ELITLOPPET
Huimaa tahtia kehittynyt Arctic Madonna on noussut Raviliigan puhutuimmaksi hevoseksi. Viikonlopun Ruotsin valloitus kerää faniryhmät kahteen osoitteeseen.
Toissa vuonna käyntiin pyöräytetty Raviliiga-projekti saa todellisen kliimaksin jo ensi sunnuntaina, kun yksi liigavarsoista lähtee kansainvälisiin tehtäviin Elitloppet-raveihin. Kilpailureissu teettää kimpanvetäjä Veera Niemiselle järjesteltävää kahteen maahan.

- Arctic Madonnan osallistuminen varmistui ikävä kyllä niin myöhään, ettemme voineet järjestää täyden palvelun fanimatkaa Ruotsiin. Paikan päälle on kuitenkin lähdössä kymmenittäin omistajia ja hoidimme joukkueelle Erja Mattilan Hippoliksesta ryhmänjohtajaksi, Nieminen selittää.

- Hirveällä kiireellä tässä on teetetty kannustuslakanoita, ja lupaan, että "Maronnan" fanijoukot näkyvät ja kuuluvat Solvallassa.

Arctic Madonnan osallistuminen teettää töitä myös Suomessa. Hevosen kotirata Teivo järjestää omat Elitloppet-valvojaisensa. Alunperin tarkoitus oli pitää pienimuotoinen seurantamahdollisuus raviradan kahvilassa, mutta Maronnan kannustusjoukkojen suuri kiinnostus pakotti radan viemään tapahtuman suurempiin tiloihin.

- Ilmoitin raviradalle, että tulemme sellaisella ryhmällä, ettei siinä kahvilat riitä. Asiat järjestyivät onneksi aika helposti, ja saamme jännittää Teivossa mukavasti porukalla.

Iloisten yllätysten sarja


Nieminen tunnustaa yllättyneensä Arctic Madonnan huimasta kehityksestä, vaikka tiedostaa lähtökohtien olleen oikein suotuisat.

- Hienosukuinen, komearaaminen ja valmentajana Markku Nieminen, joka on yksi Suomen parhaista. Tottakai silloin on odotuksia. Asiat ovat kuitenkin edenneet hirveän nopealla tahdilla siitä, kun kilpaileminen alkoi. Varsa on parantanut mielettömästi jokaiseen starttiinsa. Tulee tunne, että voiko tämä olla tottakaan, kun positiivinen asia seuraa toista. Hyvin epäraviurheilumaista, Veera Nieminen pohtii.

- Meillä on uskomattoman hieno pöhinä päällä. Ei tässä osaa harmitella, vaikka kimpanvetäjän rooli tuottaa hieman enemmän töitä kuin aluksi arvelin.

700 osuuden joukosta löytyy 650 omistajaa, joista suuri osa on ravien ensikertalaisia.

- Pääasiassa systeemi toimii tiedotuspohjalta. Sähköposti on kuitenkin tukossa, sillä ihmisille eivät kaikki raviurheiluun liittyvät termit ole niin itsestäänselvyyksiä. Aivan mielellään asioita selittää, kun huomaa aidon innostuksen olevan takana. Lisäksi moni on osoittanut hyvää oma-aloitteellisuutta ja Maronnan facebook-sivuilla ryhmä auttaa toinen toistaan.

Raviliiga on osoittautumassa todelliseksi täysosumaksi. Kahdeksasta varsasta kolme on ehtinyt jo voittaa ja hevoset ovat vetäneet suuria omistajaryhmiään raveihin. 

- Muutkin Raviliigavarsat ovat aloittaneet hyvin ja homma etenee paljon hienommin kuin osasimme haaveilla. Uskallan väittää, että saimme tämän myötä monta uutta ravi-intoilijaa, Nieminen vakuuttaa.
Pelaa täällä: Veikkaus.fiMAINOS Rekisteröidy ja pelaa netissä Veikkauksen ravipelejä Suomeen ja Ruotsiin!Lue lisää ›

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt