Sami, Samuli

Ravit

Bret Bokolla loistava arpaonni Elitloppet-karsintaan: "Finaalipaikka realistinen tavoite"

Julkaistu:

ELITLOPPET
Bret Boko sai huippupaikan Elitloppetin karsintaan.
Suomalaisedustaja Bret Boko arvottiin mainiolle lähtöpaikalle Elitloppet-karsintojen rata-arvonnassa, eivätkä hevosen taustajoukot pidättele tavoitteissaan. Karsinta ja finaali ravataan ensi sunnuntaina Tukholmassa.

- On täysin realistista asettaa loppukilpailupaikka tavoitteeksi. Finaalin tavoitteita voidaan katsoa sitten erikseen, mikäli sinne päästään, valmentaja Markku Nieminen pamauttaa.

Finlandia-ajon voitto nosti Bret Bokon suomalaisen raviurheilun soihdunkantajaksi ja sen Elitloppet-paikan puolesta nousi lähes kansanliike.

- Hevonen kuuluu tuohon kisaan. En tiedä, paljonko kansan tuella oli merkitystä. Kiitos kaikille, ja toivottavasti kannustajia on paljon paikan päälläkin.

Nieminen on yksi Suomen menestyneimmistä valmentajista. Elitloppet on jotain, mikä säväyttää kokenutta kettua siltikin.

- Minulle se on se suurin ja kaunein ravi-Euroopassa Prix d'Ameriquen ohella. Jo osallistuminen on suuri kunnia. Incognito Kemp oli aikanaan mukana, Simb Chaplinin kanssa jouduimme kieltäytymään ja Passionate Kemp ei päässyt, vaikka kuinka toivottiin. Nämä paikat ovat harvinaista herkkua.

Parempi kuin koskaan!


Urjalalaisvalmentaja on rautaisena ammattilaisena yleensä varsin realistinen kommenteissaan. Mies kuitenkin uhkuu itseluottamusta tähtensä nykykunnosta.

- Bret Boko on parempi kuin koskaan. Se kehittyy vieläkin koko ajan ja tuntuu oikein makealta. Ruuna on nyt noussut parrasvaloihin nopeudellaan, vaikka on mielestäni aina ollut ensisijaisesti vauhtikestävä.

- Siitä on kovin hankala löytää yksittäisiä parannuskohteita. Bret Boko on äärimmäisen rehti kilpailija. Voittoja on tullut paljon, mutta yleensä se tekee vain sen, mitä voittoon tarvitaan. Hevonen osaa starteissa hieman ylittää itsensä.

Suomen ykköshevosen Finlandia-ajon voiton jälkeinen viikko on sujunut normaalein rutiinein. Matkasuunnitelmat on jo tehty valmiiksi.

- Suurkisa kävi rasituksen puolesta melkein vain harjoitusajosta. Emme ole tehneet mitään normaalista poikkeavaa. Hevoselle on annettu vain kevyttä liikuntaa. Olimme joka tapauksessa menossa Solvallaan, vaikkei Elitloppet-paikkaa olisi tullut. Sen vuoksi asiat olisi tehty samalla tavalla.

- Perjantai on matkustuspäivä. Reissaaminen ei ole ollut Bretille koskaan ongelma, Nieminen muistuttaa.


Karsintalähtö 1

1. B.B.S Sugarlight (Norja)
2. Nahar (Ruotsi)
3. Bret Boko (Suomi)
4. Maven (Usa)
5. Magic Tonight (Ruotsi)
6. On Track Piraten (Ruotsi)
7. Timoko (Ranska)
8. Voltigeur de Myrt (Ranska)

Karsintalähtö 2

1. Univers de Pan (Ranska)
2. Support Justice (Norja)
3. Vincennes (Ranska)
4. Mosaique Face (Ruotsi)
5. Ustinof du Vivier (Ranska)
6. Royal Fighter (Ruotsi)
7. Nuncio (Ruotsi)
8. Wind Of The North (Usa)

Neljä parasta selviää kummastakin karsinnasta kolmen miljoonan kruunun ykköspalkinnon finaaliin.
Pelaa täällä: Veikkaus.fiMAINOS Rekisteröidy ja pelaa netissä Veikkauksen ravipelejä Suomeen ja Ruotsiin!Lue lisää ›

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt