Soini, Veini

Ravit

Raviprinsessa kohtasi parempansa – Korven talli juhli jälleen

Julkaistu:

Toto76
El Catwalkin voittokulku sai särön Kuopio Stakesissa. Voiton vei Korven talli neljännen kerran peräjälkeen.
Kaikki uskoivat El Catwalkin menestyskulun jatkuvan 4-vuotiaiden Kuopio Stakesissa, mutta Pekka Korpi ei kuulunut tähän joukkoon. Vanha ratakettu tietää, että jokainen lähtö on aina juostava. Hän tietää myös, ettei mitään saa, ellei edes yritä.

Korpi ei kunnioittanut megasuosikkia, vaan juoksutti tätä ajamansa Arctic Musclesin rinnalla. El Catwalk tappeli parhaansa mukaan, mutta mikään ei auttanut kovasti tänä vuonna kehittynyttä Korven suojattia vastaan.

Korven talli oli vienyt myös kolme edellistä Kuopio Stakesia hevosillaan Express Duo, Diamond Duo ja Will Be Fever. Tallipäällikkö jos joku ymmärtää, kuinka kilpailu voitetaan.

- Kun meillä oli ykkösrata ja matkana maili, ei ollut muuta mahdollisuutta kuin ajaa keulaan. Arctic Muscles on etenkin siitä hyvä, että sillä on ravivarmana hevosena heti ensi metreillä täysi vauhti päällä, Korpi kehui.

- Uskon, että Arctic Muscles parantaa vielä tästäkin. Syksyn Derby on vuoden päätähtäin, ja sinne hevonen pitää yrittää pitää kunnossa, Korpi visioi.

Arctic Muscles kuittasi voitostaan 24000 euron potin. Kilpailun kolmosrahat menivät sen tallikaverille Freezing Duolle.

Kierroksen toinen suuri suosikki Jokivarren Kunkku hoiti leiviskänsä, mutta ehti aiheuttaa pelaajille pari ylimääräistä sydämentykytystä. Kohti kuninkuuskilpailua matkaava ori suistui lähtösuoralla laukalle.

Ari Moilanen sai kuitenkin pudotettua ajokkinsa ”pumpulisormillaan” nopeasti askelilleen, ja valjakko kiiruhti jo takasuoralla omalle paikalleen keulaan. Kuningatarkilpailuun tähtäävä Saaga S väläytti vahvaa nousuvirettä jaksamalla Jokivarren Kunkun kupeelta selväksi kakkoseksi.

Kun Antti Ojanperän valmentama Jokivarrren Kunkku voitti edellisen kerran Oulun Toto76-raveissa kaksi viikkoa sitten, toisen voiton samaan talliin toi Ojanperän itsensä ajama Tir du Caux. Sama toistui Kuopiossakin. Tir du Caux oli pitkän matkan juoksussa piikkipaikalta omaa luokkaansa.

Tästä hevosesta kuullaan

Alemmassa suomenhevossarjassa nähtiin 6-vuotias lahjakkuus, joka voi lähivuosina taistella Jokivarren Kunkun ja muiden huippujen joukossa vaikka ravikuninkaan seppeleestä. Viime vuoden kavioluun halkeaman vuoksi radoilta syrjässä ollut ori ei ole tällä kaudella kohdannut parempaansa. Kuopion voitto oli vuoden viides ja irtosi yhtä kevyesti kuin kaikki aikaisemmatkin.

Välähdys pudotti ennätyksensä lukemiin 26,2a, mutta hevosen todelliset vauhtivarat ovat aivan muuta.

- Testasin oriin vauhtia lämmityksessä lämminverisen perässä, koska sillä oli uusi kengitys. Kelloni näytti sen vetäisseen 16,2-vauhtisen pätkän, valmentaja Ville Korjus paljasti.

Korjus on myös yksi kotkalaisoriin kolmesta omistajasta. Hän heitti voiton jälkeen piiskansa katsomoon, kun huomasi poikansa yleisön joukosta.

Voittajan tavoin lahjakas Villiaura nousi pitkällä kirillään kiitettävästi toiseksi. Välähdykselle siitä ei ollut kuitenkaan uhkaa.

- Koska ketään ei ollut korvalla, Välähdys jarrutteli loppusuoralla. Kun toinen tuli kärrynpyörän kohdalle, se lähti heti vastaamaan.

Huutokauppavarsan totopommi

Kolmevuotiaiden lämminveristen Biofarm Cupissa jysähti totopommi. Suosikit laukkailivat, ja Seppo Markkulan ennakkoluuloton ajo alle prosentin rastatulla Gisella Luxilla poiki 10000 euron arvoisen suurvoiton.  Raastavasta ensimmäisen kierroksen temposta huolimatta tamma jaksoi pitää asemansa loppuun asti.

Markkula myönsi, että ilman suosikki Joe di Maggion maalisuoran laukkaa peli olisi mennyt jännäksi.

- En osaa sanoa, kuinka olisi käynyt ilman sen laukkaa, mutta kova vääntö olisi nähty. Alkuvauhti painoi jo Gisela Luxinkin jaloissa. En olisi ajanut niin kovaa, mutta toinen kuski halusi myös keulaan, jolloin vauhti meni kovaksi, Markkula selvitti.

Suuryllätyksen täydensi toiseksi ehtinyt Harmimatic Tinker, jota oli pelattu yhtä vähän kuin voittajaa.

Gisela Luxi on Juhani Laukon omistuksessa ja valmennuksessa. Laukot hankkivat sen huutokaupasta toissa syksynä.

- Meillä kävi tosi hyvä tuuri. Epäilin, että tamma olisi huudettu raviliigavarsaksi, mutta eihän se ollut lähelläkään. Olin laittanut varsan merkille jo ennen huutokauppaa, Laukko kertoi.


Oikea Toto76-rivi, Kuopio 23.5.

Toto76-1: 5 Classic St Pat
Toto76-2: 10 Jokivarren Kunkku
Toto76-3: 9 Evelyn Sundance
Toto76-4: 3 Välähdys
Toto76-5: 4 Gisela Luxi
Toto76-6: 3 Tir du Caux
Toto76-7: 1 Arctic Muscles

Seitsemän oikein voitto-osuus 3738,10 euroa. Kuusi oikein 27,30 euroa.
Pelaa täällä: Veikkaus.fiMAINOS Rekisteröidy ja pelaa netissä Veikkauksen ravipelejä Suomeen ja Ruotsiin!Lue lisää ›

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt