Heidi

Ravit

Viime vuoden Finlandia-ajon voittaja nyt haastajan roolissa - "En tule yhtä varmoin fiiliksin"

Julkaistu:

Finlandia-ajo
Ranskalaistähti Univers de Pan oli vuosi sitten Finlandia-ajon ennakkosuosikki ja lunasti odotukset tyylikkäästi. Tänä vuonna se starttaa vain haastajana.
Univers de Pan loisti reilu vuosi sitten Pariisin talvimeetingissä ja ehti sen jälkeen lyödä Euroopan raviparhaimmistoa Nizzassa ennen hyvissä ajoin ennen voitokasta Finlandia-ajoa. Tänä vuonna hevosen tilanne on arvoituksellisempi, kun takana on pitkä loukkaantumisesta johtunut kilpailutauko, jonka jälkeen se ei ole vielä esittänyt vielä huippukuntoa.

- Ori loukkasi viime kesänä tarhassa riehuessaan kintereensä. Se näytti aluksi pikkujutulta, mutta vamma olikin luultua vakavampi. Radoille palattiin vasta helmikuussa, minkä jälkeen kunto on noussut pikkuhiljaa, ohjastaja-valmentaja Philippe Daugeard valottaa.

Kolme viikkoa sitten Argentanissa Univers de Pan teki tämän kauden toistaiseksi parhaan esityksensä, mutta ei vieläkään ollut keulapaikalta yhtä loistelias kuin viime keväänä. Maanmies Aladin d'Ecajeul oli selvästi vahvempi ja myös Finlandia-ajossa vastassa oleva Pascia Lest heilahti helposti ohi loppusuoralla.

Saman tason suoritus ei riitä Finlandia-voittoon, varsinkin kun Univers de Pan antaa tasoitusta suosikki Oasis BI:lle takarivin lähtöpaikaltaan. Vasta sunnuntaina Vermossa nähdään, kuinka paljon kova kisa vei hevosta eteenpäin.

- En tule Vermoon ihan yhtä varmoin fiiliksin kuin viime vuonna, vaikka hevonen on kunnossa. Valmistautuminen on ollut lyhyempi, Daugeard myöntää.

Viime vuoden Finlandia-voiton Univers de Pan ravasi ilman etukenkiä. Tällä kertaa Daugeard ottaa viritykset käyttöön ja suunnittelee riisuvansa suojatiltaan kaikki kengät pois, sillä tavoitteena on antaa vahva näyttö kahta viikkoa myöhemmin ravattavan Elitloppetin valitsijoille.

- Hevonen petraa avojaloin hieman, mutta ei kovin paljoa. Univers de Pan kilpailee aina muutenkin erittäin kevyellä balanssilla ja valmiiksi kuluneilla kengillä.

Finlandia-ajon voittaja kuittaa 110 000 euroa. UET Masters Series -osakilpailu starttaa Vermossa sunnuntaina kello 17.46.

>> Linkki: Katso viime vuoden Finlandia-ajo Fintoton videokirjastosta
Pelaa täällä: Veikkaus.fiMAINOS Rekisteröidy ja pelaa netissä Veikkauksen ravipelejä Suomeen ja Ruotsiin!Lue lisää ›

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt