Mervi

Ravit

Muistatko nämä Finlandia-ajot, osa 5: Tästä alkoi matka maailman nopeimmaksi - starttidraaman kautta voittoon

Julkaistu:

Finlandia-ajo
Vuonna 2012 Finlandia-ajossa juhli hevonen, josta tuli myöhemmin maailman nopein ravuri hurjalla kilometriajalla 1.07,7a. Finlandia-voitto tuli erikoisten tapahtumien jälkeen.
Kansa kohisi kolmen vuoden takaisessa Finlandiassa jo ennen kuin päästiin virallisesti matkaan. Ensimmäinen lähtöyritys toi useita laukkoja ja se palautettiin hieman kyseenalaisesti. Tämä ei auttanut kilpailun suursuosikkia 1,4 -kertoimeen pelattua ranskalaistykki Rapide Lebelia, sillä se laukkasi myös hyväksytyllä yrityksellä.

Uusinnan lopullinen tuomio oli Björn Goopin toiminta laukkaavalla Sebastian K:lla, josta ohjastajaa rangaistiin 1100 euron sakoilla.

- Se oli meidän onni, sillä ensimmäisellä yrityksellä peli oli jo menetetty. Näen, että palautus oli perusteltu. Siinä tuli paljon laukkoja ja pientä häiriötä. Nyt kaikki hevoset saivat rehellisen mahdollisuuden, ohjastaja Goop tunnustaa.

- Kävin uusinnan jälkeen tekemässä hevoselle muutoksia varustukseen ja se tottelikin hienosti toisella kerralla.
MAINOS (TEKSTI JATKUU ALLA)
MAINOS PÄÄTTYY

Ensimmäistä kertaa Suomessa vieraillut Sebastian K. käytti armopalan hyödykseen ja avasi sisäradaltaan hyväksytyssä helposti keulaan. Kaikki oli tyylittelyä sen jälkeen. Voitto tuli yllätyksenä, sillä voittajakerroin oli peräti 22.

- Varsinainen kilpailu oli melkeinpä lastenleikkiä, jos se nyt sellaista voi tällä tasolla olla. Pidimme keulat, sain määrätä tahdin mieleisekseni ja karkasimme kovassa lopetuksessa selvään voittoon.

Tuolloin Lutfi Kolgjinin valmennuksessa kilpailutta Sebastian K:ta pidettiin lähinnä mielenkiintoisena nousukkaana, mutta pian alkoi tapahtua toden teolla. Åke Svanstedtille samana vuonna siirtynyt ravuri voitti useita suurkilpailuja Ruotsissa. Vuoden 2013 lopulla hevonen matkasi valmentajansa mukana Yhdysvaltoihin, missä se murskasi maailmanennätyksen uskomattomalla tuloksella 1.07,7a/1609 m.

- Olin ajanut hevosella aiemmin ja tiesin, että sillä on mieletön potentiaali. En yllättynyt, että se nousi Svanstedtin käsissä maailmanennätyshevoseksi. Toki tuollaisia lukemia olisi ollut vaikea ennustaa.

Goop voitti Finlandian myös vuonna 2010 Quarchio du Chenella. Tänä vuonna miehen ajokki on Oasis Bi.

- Finlandia-ajo on perinteikäs kilpailu ja yksi Skandinaavian klassikoista. Siinä on aina hienoa olla edes mukana. Olen ollut onnekas saadessani voittaa kilpailun kahdesti kahdella upealla ravurilla.

- Oasis Bi on noussut vahvaan vireeseen, kuten viime vuonnakin näihin aikoihin. Kaiken onnistuessa juhlin toivottavasti urani kolmatta Finlandiaa sunnuntaina, Goop haaveilee.IS Ravit muistelee legendaarisia Finlandia-ajon voittajia ennen tämän kevään kilpailua, joka ajetaan tänään sunnuntaina Vermossa. Tämä on minisarjan viides ja viimeinen osa.

Ota kantaa

Kuka voittaa sunnuntaina Finlandia-ajon 2015?

1 Pascia Lest 7% 2 David Sisu 6% 3 Bret Boko 39% 4 Oasis Bi 21% 5 Thai Broadway 1% 6 Vincennes 6% 7 Kash's Cantab 2% 8 Moving On 4% 9 Univers de Pan 14%
Ääniä yhteensä 410
Pelaa täällä: Veikkaus.fiMAINOS Rekisteröidy ja pelaa netissä Veikkauksen ravipelejä Suomeen ja Ruotsiin!Lue lisää ›

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt