Sami, Samuli

Ravit

Paina tämän lahjakkuuden nimi mieleesi – ”Ei odottele ketään”

Julkaistu:

Toto65
Jos aiot kasvattaa lapsistasi raviharrastajia, ala jo takoa heidän päihinsä Costellon nimeä. Mikäli lahjakkuuden kehitys jatkuu samaa rataa, sitä voidaan muutamien vuosien päästä juhlia jopa ravikuninkaana.
Vihtiläisen Ville Herttuan perheen kultakimpaleen juoksuissa iskee silmään menemisen helppous. Ja tietysti ylivoimavoitot. Keskiviikon täysosuma Vermossa oli Costellolle jo vuoden seitsemäs.

Vastustajat ovat ainakin laittaneet Costellon nimen muistiin. Nytkin 6-vuotiasta kunnioitettiin niin paljon, että Risto Tupamäki pääsi laskettelemaan sillä takarivin lähtöpaikalta kärkeen jo puolen kierroksen jälkeen. Melko reippaasta matkavauhdista huolimatta suursuosikki jätti toiset kuin seisomaan loppukaarteessa.

- Kaikki meni kuin elokuvissa, vaikka kuvittelin ennen lähtöä jääväni alussa hännille. Pääsimme etenemään keulaan ilmaiseksi, Tupamäki kuvaili alkumatkan tapahtumia.

- Costello on niin kilpailuhenkinen hevonen, ettei se odottele ketään. Oikea kuskin ilo. Miehen ei auta hosua kärryillä, vaan tärkeintä on yrittää pitää ori rauhallisena, Tupamäki sanoi.

Koska monet Costellon voitoista ovat tulleet kuin puoliteholla, suurten odotusten kasaaminen sen lautasille ei ole perusteetonta. Komea ori jatkaa voittojahtiaan jo lauantaina Porin Toto76-raveissa.

Lämminveristen pääsarjan sankaritar oli Tapio Mäki-Tulokkaan tallin Thula Sana, joka palasi tomerassa kunnossa reilun kahden kuukauden tauolta.

Koska suosikki Star Martini laukkasi alussa, Ari Moilanen päätti kokeilla keulajuoksua. Vaikka Thula Sana oli kuskinsa mukaan turhan innokas, se jaksoi heilutella tahtipuikkoa loppuun asti ennen perässään hyvävoimaisena maaliin seurannutta Super Karmaa.

Toto65-pommi jysähti lämminveristen alimmassa sarjassa. Lähdössä uskottiin vain Joe di Maggioon ja Italyanoon, joita oli pelattu yhteensä peräti 94 prosenttia. Molemmat kuitenkin laukkasivat itsensä ulos heti kättelyssä, ja voittoon kirmasi kohteen vähiten rastattu hevonen, Charlotte Russe. Oikea rivi palautti yli 16000 euroa.

Yksi ravien säväyttäjistä oli ennen Toto65-kohteita ajetun Kolmevuotistähden sankari Begemot Frido. Jo 2-vuotiaana neljästi voittanut lahjakkuus iski johtaneen Graffiti Artistin peesistä ylivoimavoittoon mainiolla täyden matkan ajalla 13,8a.

Tulos jäi seitsemän kymmenystä Jontte Boyn nimissä olevasta ikäluokan SE-ajasta. Markku Niemisen valmennettavaa ajoi vakiokuski Ari Moilanen. Jatkossa Begemot Fridoa odottavat entistä kovemmat, mahdollisesti kansainväliset tehtävät.

Oikea Toto65-rivi, Vermo 22.4.

Toto65-1: 11 Costello
Toto65-2: 2 Thula Sana
Toto65-3: 12 Wallander
Toto65-4: 4 Charlotte Russe
Toto65-5: 3 Hevillä
Toto65-6: 7 Ranch Keen

Kuusi oikein -voitto-osuus 16281,50 euroa. Viisi oikein 76,80 euroa.
Pelaa täällä: Veikkaus.fiMAINOS Rekisteröidy ja pelaa netissä Veikkauksen ravipelejä Suomeen ja Ruotsiin!Lue lisää ›

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt