Kullervo

Ravit

Kohti parasta kautta? - yllätysnimi löylytti hallitsevan ravikuninkaan

Julkaistu:

Toto76
Siilinjärveläisen Naumasen perheen silmäterä Virijori kilpaili viime vuonna yhteensä 16 kertaa ilman yhtään voittoa. Tänä vuonna ykköstiloja on kasassa jo kaksi. Lauantaina Jokimaalla ori oli yllättäen selvästi paras valtakunnan suomenhevosparhaimmistoa vastaan.
Virijori otti ohjat heti valiodivisioonan kiihdytyksessä ja eteni kärkeen ensimmäiseen kaarteeseen mentäessä. Avainvastustajien nuokkuessa Jorma Naumasen ohjastama ori sai vetää letkaa haluamallaan tempolla. Odotettua haastetta ei tullut loppusuorallakaan, kun rinnalla porskuttanut Köppinen ei ole vielä huippukunnossa ja Tapsan Tahti jäi sen taakse pussiin. Suivikas puolestaan sai liian raskaan juoksun.

- Yllätti, että kukaan ei tullut vaatimaan vauhtia. Siinä sitten matkalla köröteltiin ja maalisuora nautiskeltiin. Ei tarvinnut kuin pikkuisen käskeä, Naumanen maiskutteli makean voiton jälkeen.

Nousukuntoa jo alkukeväästä väläytellyt Virijori terävöityi lauantaiksi pienten treeni- ja kengitysviilausten myötä. Naumasen mukaan viimeistelyajoihin lisättiin vetoja ja alle vaihdettiin kesäkengät.

Viime kaudella Virijori ei voittanut kertaakaan, mutta ylsi silti muun muassa kuninkuuskilpailun kolmoseksi lauantaina taakse jääneen Köppisen viedessä seppeleen. Tulisiko tästä 10-vuotiaaksi varttuneen orin lopullinen läpimurtovuosi?

- Hevonen on voimistunut. Talvella ajettiin enemmän voimaa kuin edellisvuosina, Naumanen vihjasi elokuun alun Kuninkuusravit mielessä.

Myös Suomen Cupiin yllätysvoittaja


Virijori tienasi voitosta 5000 euroa. Suomenhevosten Suomen Cupin finaalissa ykköstilasta maksettiin triplasti enemmän. Suurkilpailusankariksi venyi ja suosikkien Carmelan sekä Tuikun Pojun alkulaukat parhaiten hyödynsi nousevan ohjastajatähden Jukka Torvisen kuskaama Vinkan Hovi. Torvinen tarjosi ajokilleen täydellisen selkäjuoksun, mistä 14-vuotias veteraaniruuna kiitti kirmaamalla loppusuoralla iloisesti ykköseksi.

- Vinkan Hovi on vähän sellainen, ettei meinaa oikein ohittaa. Nytkin se jäi odottelemaan muita. Sitten tuli onneksi ulkopuolelle kaveri, jolle ruuna lähti vastaamaan, Torvinen kiitteli.

Suurkilpailuvoitto oli 19-vuotiaan ohjastajalupauksen ensimmäinen, mutta ei varmasti viimeinen.

Vinkan Hovia valmentaa Arsi Skyttä ja sen omistaa Heli Taipale. Omistajan mukaan hevonen hankittiin muutama vuosi takaperin lähinnä ratsuksi, joten nousu suurkilpailuvoittajaksi on tullut täysin puskista.

Lämminveristen lähdöissä T76-kierroksen sykähdyttävimmät esitykset tekivät tähtitamma Venice ja pronssidivisioonan sankari Golda Mercury.

Ensin mainittu joutui tiukoille lähinnä kiihdytyksessä ja hallitsi Suur-Hollolan Best Ladya helposti perille.

- Näitä tammalähtöjä on ajettu usein keulasta, mutta Venice on vielä selvästi parempi selkäjuoksulla, ohjastaja Mika Forss paljasti myös kauden päätähtäimeen Suur-Hollola-ajoon viiitaten.

Jälkimmäinen ei häkeltynyt kovasta 12,5-vauhtisesta ensimmäisestä kilometristä ja kirmasi rasituksista välittämättä ylivoimavoittoon. Golda Mercuryn voitto oli Jukka Torvisen uran sadas.

Oikea T76-rivi, Jokimaa 18.4.

T76-1: 5 Virijori
T76-2: 5 Le Cupole
T76-3: 5 Ranch Newman
T76-4: 5 Maisema
T76-5: 4 Golda Mercury
T76-6: 2 Venice
T76-7: 4 Vinkan Hovi

Seitsemän oikein tuloksille: 26929,10 euroa
Kuusi oikein: 606,20 e
Pelaa täällä: Veikkaus.fiMAINOS Rekisteröidy ja pelaa netissä Veikkauksen ravipelejä Suomeen ja Ruotsiin!Lue lisää ›

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt