Heidi

Ravit

Valikko

Tämä yllättävä suomalaisnimi on vahvoilla Seinäjoen suurkilvan vetonaulaksi

Julkaistu:

PRIX D'ETAIN ROYAL
Seinäjoen Prix d'Etain Royal on saamassa erittäin mielenkiintoisen vieraan Ahvenanmaalta.
Ruotsissa raviratojen supernousukkaaksi profiloitunut Jeppas Maxi on vahvasti tyrkyllä Seinäjoelle toukokuun alun Prix d'Etain Royal -suurkilpailuun.

- Olemme olleet yhteydessä Jeppas Maxin taustajoukkoihin ja he kokevat Seinäjoen olevan loistava ikkuna hevosen ensimmäiseen esiintymiseen avoimelle tasolle, Seinäjoen radan toiminnanjohtaja Pertti Immonen raportoi.

- Hevonen avasi kautensa hienosti ja jatkaa kilpailemista pian. Taustajoukot haluavat katsoa seuraavan startin, jonka jälkeen meille on luvattu päätöksiä. Pitäisin hevosen saapumista todennäköisempänä, kuin sitä ettei se saavu.

Robert ja Pia Ekströmin Jeppas Maxi on tykittänyt urallaan kymmenen voittoa kolmestatoista startista ja nousi viime vuonna Ruotsissa kovaa kyytiä läpi sarjojen. Ori paineli viime kaudella täyden matkan 11-vauhtia.

Kuusivuotias ei ole koskaan kilpaillut Suomessa, mutta kategorioidaan ahvenanmaalaisena kansainvälisellä kartalla suomalaiseksi. Taustajoukot ovat tosin painottaneet uran edetessä hevosen olevan nimenomaan ahvenanmaalainen, eikä suomalainen. Yhtä kaikki, kyseessä on todellinen lupaus.

Kaksi varmaa nimeä - liuta mielenkiintoisia ehdokkaita

Prix d'Etain Royalin varmoja nimiä ovat tähän mennessä viime vuoden kakkonen Quid Pro Quo ja kotimainen voitokkaasti aloittanut Big Sky Hurricane.

- Molemmat haluttiin ja näistä on saatu vahvistus, Immonen varmistaa.

Kontakti on saatu myös Italiassa hyvin menestyvään Harri Rantaseen, joka onkin ollut tuttu vieras Seinäjoella.

- Prussiaa ei ilmeisesti nähdä Seinäjoella, mutta Rantanen vaikuttaisi olevan kiinnostunut tuomaan kilpailuun nousevan italialaisravuri Oroburo Barin.

Ruotsin kuumimpiin valmentajanimiin kuuluvan Robert Berghin huiput aloittelevat vasta kauttaan. Mies on esittänyt kiinnostuksensa Seinäjokea kohtaan, mutta ei ole vielä eritellyt, että mikä hevonen olisi ajankohtaisin.

Suomalaishevosten määrää Seinäjoen suurkilpailussa ei ole lyöty lukkoon.

- Ihannetilanteessa meillä olisi puolet kymmenen hevosen lähtölistasta kotimaisia. Menemme kuitenkin taso edellä, emmekä kutsu hevosia kotimaan mukaan. Ainahan kotimaisia hevosia on päässyt mukaan sopiva määrä.

Prix d'Etain Royal Seinäjoki-race ravataan 2. toukokuuta 2100 metrin matkalla. Ykköspalkinto on 60 000 euroa.
Pelaa täällä: Veikkaus.fiMAINOS Rekisteröidy ja pelaa netissä Veikkauksen ravipelejä Suomeen ja Ruotsiin!Lue lisää ›

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt