Tiina, Kirsi, Krista

Ravit

Valikko

Jorma Kontio yllätysvisiitille Suomeen: "Kova kysyntä lämmittää mieltä"

Julkaistu:

Suomalaisen raviurheilun kiintotähti Jorma Kontio värittää ensi lauantain Joensuun Toto76-raveja. Ohjastajalle tarjottiin ajokkeja reilulla kädellä.
Kovaa vauhtia käsittämätöntä 10000 ohjastetun ravivoiton rajapyykkiä lähestyvä Jorma Kontio saapuu ensi lauantaina pitkästä aikaa suomalaisten ravifanien nähtäväksi.

Mahdollisuudesta on kiittäminen Joensuun ja koko Suomen raviurheilun monitoimimiestä Lauri Hyvöstä.

- Hyvösen Lauri otti yhteyttä jo puolitoista kuukautta sitten ja puuhasi asiaa innoissaan, Kontio selventää vierailun syitä.

- Suomessa on aina mukava käydä. Tavata tuttuja ja ajaa kilpaa. Täältä Ruotsista ei vain tahdo olla niin helppo lähteä. Aika pikavisiitti tästäkin tulee, kun ajan perjantaina vielä Ruotsissa ja sunnuntaina pitää olla takaisin täällä.

"Magic" Kontion saapumista helpotti, että hänen nykyisen kotimaansa Ruotsin ensi lauantain V75-kierros ohjastetaan poikkeuksellisesti Norjan Momarkenissa. Matkustusta olisi ollut luvassa joka tapauksessa, joten Kontio valitsi suunnakseen Suomen.

Suomalaiset valmentajat ja omistajat ottivat "Jompen" tulon positiivisesti vastaan. Miehelle tarjottiin ohjastettavaksi yli kahtakymmentä hevosta. Lopulta Kontio ajaa lauantaina yhtä vaille ravien kaikissa lähdöissä.

- Harvoin tulee nykyisin käytyä Suomessa ajamassa ja lämmittäähän se mieltä, että kysyntää silti on. Vanhojen tuttujen hevosiahan nuo näytti pääasiassa olevan, Kontio vähättelee.

Ruotsin Enköpingissä asuva 61-vuotias ohjastaja on Pohjoismaiden voitokkain kuski vajaalla 9900 voitollaan. Reilu kuukausi sitten Kontiolle tuli täyteen 48 vuotta raviohjastamista.

- On se pitkä aika ajamista, kun sitä ajattelee. Kymppitonnia tulee mietittyä aika vähän. Toivottavasti saan ajaa ja edetä terveenä, niin eiköhän se sieltä jossain vaiheessa tule.

Kontio ohjasti Suomessa viimeksi viime vuoden heinäkuussa ja edellinen vuosi piti sisällään vain kolme työvierailua entiseen kotimaahan.

- On vaikea luvata, että tuleeko niitä enemmän, vähemmän vai saman verran tulevaisuudessa. Vierailut syntyvät aina tilanteen mukaan.
Pelaa täällä: Veikkaus.fiMAINOS Rekisteröidy ja pelaa netissä Veikkauksen ravipelejä Suomeen ja Ruotsiin!Lue lisää ›

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt