Minja, Miisa

Ravit

Hurrikaanivaroitus ravikevään suurkilpailuihin

Julkaistu:

TOTO76, LA 14.3.
Kevään suurkilpailut lähestyvät mukavaa vauhtia. Big Sky Hurricane antoi kilpailujen valitsijoille vakuuttavan näytön lauantain Toto76-kierroksella.
Kati Lindsberg toi Big Sky Hurricanen sillä mielellä radoille puolitoista viikkoa sitten, että ruuna nähdään Seinäjoen Prix d'Etain Royal -suurkilpailussa kilvoittelemassa suurista seteleistä. Hevonen antoi odotuksille katetta lauantaina.

Ruuna haki Finlandia-ajo -katsastuksessa keulapaikan heti kiihdytyksessä ja päätti komean keulasoolon 10,0-lopetukseen. Kauden uusi kotimainen kärkiaika kirjataan nyt 11,4, joka on maaliskuulle kovaa valuuttaa kautta aikojenkin ajateltuna.

- Hevonen oli jopa hieman laiska, mutta toki kaikinpuolin mieleinen. Voimia jäi vielä varastoon, Mika Forss ihasteli.

Forss ei vielä luvannut hevosta mukaan kevään koviin isoihin kisoihin, mutta syy oli lähinnä tekninen.

- Ei Finlandia-ajoon vain mennä. Niihin lähtöihin kutsutaan. Totta puhuen on vaikea kuvitella, että ainakaan Suomesta löytyisi tällä hetkellä näytöiltään kovempaa hevosta.

- Hevosen kunto on heti näin kauden alussa mainio ja kroppa toimii. Kesän lämpö tuo sitten otteisiin vielä lisää, mutta nyt ollaan siinä mallissa missä pitääkin.

Big Sky Hurricane liiteli viime vuonna täyden matkan SE-lukemat, mutta jo tuolloin taustajoukot vakuuttelivat tämän kauden olevan oriille vasta se täydellinen läpimurtovuosi.

Tunnelma tiivistyy suomenhevoshuipulla - Suivikas pysyy


Talven hieman vähäveriset suomenhevosten avoimet lähdöt saavat näin kevään korvalla piristystä, kun huiput palailevat tauoiltansa.

Talvella loukkaantumisen vuoksi sivuun joutunut syksyn hallitsija Suivikas palasi voittoisana Lappeenrannassa ja jatkoi samalla tiellä Vermossa. Ori lopetti komeasti 20-vauhtia.

- Isoimmat ongelmat olivat alussa. Pääsimme onneksi sisältä ulos ja keulakin oli tarjolla. Ori oli tänään hieman laiska, mutta onneksi se innostui korvien aukaisemisesta, Terho Rautiainen arvioi ratkaisuhetkiä.

- Tarkoitus on starttailla säännöllisesti. Ei pidetä turhia taukoja, ellei ole pakko.

Kuningas Köppisen paluu oli rehti, vaikka se joutuikin tyytymään johtavan rinnalta neljänteen sijaan.  

Archie Ride ällistytti Toto76-rivin avauskohteessa ja leiskautti kauden kärkituloksen 12,2, josta se toki sai nauttia vain Kultadivisioonan maaliintuloon saakka. Voitto itsessään oli yllätys, mutta tapa vielä suurempi.

Ensimmäistä kertaa ilman etukenkiä ravannut ruuna joutui alussa kiertämään hetken kolmatta ja lopullinen juoksupaikka löytyi kärkihevosen kupeelta. Siitä se oli suorastaan ylivoimainen.

- Alkuun satsattiin riskilläkin. Eihän se mennyt niin kuin kuvittelin, mutta hevonen oli uudella kengitysbalanssilla tosi hyvä ja voitti johtavan rinnaltakin, Jukka Torvinen kehui.

Startti saattoi jäädä Archie Riden viimeiseksi Suomen maaperällä. Omistaja-valmentaja Leo Mönttinen kauppasi hevosta ahkerasti viikolla Suomessa, mutta innokkaita ostajia ei löytynyt.

- Ei tällaiset kelpaa suomalaiselle ostajalle, Mönttinen ihmetteli.

- Ruotsiin siitä on nyt kauppaa ja sinne se todennäköisesti menee.

Instant Rich oli paras Kyvyt Esiin -divisioonassa johtopaikalta ja Kentucky Love esitti murhaavan kirin Pronssidivisioonassa parijonosta.

Suomenhevoset olivat suurin syy haastavaan Toto76-riviin.

Jymy-yllättäjistä Suvelan Tähti pujotteli ykköseksi 4. sisältä ja Vinkan Hovi täräytti lyhyen kirin 2. ulkoa. Jälkimmäinen toi nuorelle Jukka Torviselle ravien toisen Toto76-voiton. Vinkan Hovi otti nimiinsä myös suomenhevosten kauden kärkiajan. 

Oikea T76-rivi, Helsinki 14.3.

T76-1: 8 Archie Ride
T76-2: 1 Suvelan Tähti
T76-3: 2 Instant Rich
T76-4: 4 Big Sky Hurricane
T76-5: 11 Vinkan Hovi
T76-6: 12 Kentucky Love
T76-7: 1 Suivikas

Seitsemän oikein tuloksille: 164678,70 euroa
6 oikein: 1317,30 e
Pelaa täällä: Veikkaus.fiMAINOS Rekisteröidy ja pelaa netissä Veikkauksen ravipelejä Suomeen ja Ruotsiin!Lue lisää ›