Perttu

Ravit

Mika Forss neljäs MM-kisassa - ”Vain yksi lähtö jäi harmittamaan”

Julkaistu:

Raviohjastajien MM
Mika Forss ei pystynyt parantamaan asemaansa Menaglen radalla Sydneyssä ajetussa MM-kilpailun finaalilähdössä. Suomalaisen sijoitus oli neljäs kolmen pisteen päässä pronssimitalista.
Forssilla oli ennen sunnuntain lähtöä ainakin teoreettinen mahdollisuus kivuta palkintopallille, mutta hänen lähdön vähiten pelattu hevosensa ei pystynyt venymään seitsemättä sijaa korkeammalle.

MM-tittelin vei murskatyylillä Uuden-Seelannin Dexter Dunn, joka keräsi reilun viikon aikana ajetusta 20 osalähdöstä 200 pistettä. Ero toiseksi sijoittuneeseen Ranskan Tony le Belleriin venähti peräti 54 pisteeseen. Forss narutteli 139 pistettä.

Suomalainen oli tyytyväinen MM-kilpailun kokemuksistaan.

- Oikeastaan ei jäänyt harmittamaan kuin yksi lähtö. Sijoituin siinä kolmanneksi, vaikka se olisi pitänyt pystyä voittamaan. Kokemus oli hieno, ja Australia on ollut näkemisen arvoinen maa, Forss ihasteli.

Vasta 25-vuotias Dexter Dunn on ajanut urallaan lähes 1500 voittoa ja palkintorahoja hevosenomistajille 14 miljoonaa Australian dollaria.

Dunn hyötyi selvästi tutuista hevosista ja eri mittaisten ratojen vaatimista taktisista kuvioista. Hän kykeni tekemään tärkeitä viime hetken varustemuutoksia hevosilleen ja osasi ajaa hyvin niin suosikeilla kuin altavastaajillakin.

Seuraavat ravikuskien MM-kisat käydään Kanadassa vuonna 2017. Siitä kaksi vuotta myöhemmin järjestäjämaana on Ruotsi, jonka ohjasvirtuoosi Björn Goop jätti tämän vuoden kilpailun väliin.

MM-kilpailun pistetaulukko

1. Dexter Dunn  (Uusi Seelanti) 200 pistettä
2. Tony le Beller  (Ranska) 146
3. Tim Tetrick  (Usa) 142
4. Mika Forss  (Suomi) 139
5. Jody Jamieson  (Kanada) 132
6. Knud Mønster (Tanska) 122
7. Chris Alford  (Australia) 119
8. Pierre Vercruysse  (Ranska) 119
9. Guillermo Adrover  (Espanja) 101
10. Vidar Hop  (Norja) 100
Pelaa täällä: Veikkaus.fiMAINOS Rekisteröidy ja pelaa netissä Veikkauksen ravipelejä Suomeen ja Ruotsiin!Lue lisää ›

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt