Aulis

Ravit

Jatkuuko huima voittoputki lauantaina? - ”Pelonsekaisin tuntein odotan”

Julkaistu:

Toto76
Muodonmuutoksen kokeneesta Huimariinasta on tullut pelaajien luottohevonen. Tamma jahtaa Tampereella jo kahdeksatta peräkkäistä voittoaan.
Historialliset ensimmäiset Toto76-finaaliravit ovat kovatasoiset. Mukana on muun muassa kaksi ravuria, jotka hakevat jo kahdeksatta peräkkäistä voittoaan.

Menestyskaksikosta 4-vuotias Las Vegas on vasta uransa alkutaipaleella, mutta Huimariina on ehtinyt jo 8-vuotiaaksi.

Sastamalalaisen Johanna Sianojan valmentama suomenhevostamma tunnettiin aikaisemmin kyvykkäänä, mutta kovin laukkaherkkänä. Kun aikuistunut hevonen päätti viime syksynä hylätä kielletyn askellajin, tuloksena on ollut pelkkiä voittoja.

Vaikka kuluva kausi on jo Huimariinan kuudes, startteja sillä on takana harvinaisen vähän, 46. Valmentajan mukaan vaivat katkaisivat aikaisemmin säännölliset starttijaksot.

- Tamma on ollut aina hyvä, mutta viime aikoina paljon aiempaa terveempi. Lisäksi kokemuksen myötä se ei enää jännitä kilpailemista, vaan keskittyy siihen. Myös hevosella ja kuskilla (Ari Moilanen) synkkaa hyvin. Tällainen voittokulku on yhteensattumien summa. Minkään yksittäisen syyn ansiota se ei pelkästään ole, Sianoja analysoi.

Valmentajan näköpiirissä ei ole esteitä, ettei Huimariina voisi jatkaa voittoputkessa lauantaina. Myös pelurit luottavat siihen kovasti.

- Ei ole syytä, miksei tamma voisi olla yhtä hyvä kuin aikaisemmin. Sen kunto pitää, mutta kaikki lähdöt on aina juostava ensin. Mitä varmemmaksi voittajaksi Huimariina on pelattu, sitä pelonsekaisemmin tuntein lähtöä odotan. Jossain kohtaa putkikin katkeaa, Sianoja tietää.

Vahva tamma on siitä mieluinen ajettava, ettei kuskin tarvitse piilotella sitä tuureihin luottaen toisten peesissä. Huimariina tulee yhtä sitkeästi perille keulahevosen rinnalta kuin piikkipaikaltakin. Valmentajan mielestä se on parhaimmillaan vapaalta radalta, joten ohjastajan taktiikkaa ei tarvitse arvuutella Teivossakaan.

Pöpperöinen rata ei sen sijaan olisi valmentajan toiveissa. Moilanenkin on kertonut, että Huimariinan askellus muuttuu epävarmemmaksi, jos kaviouran pinnalla on irtonaista materiaalia.

- Sellainen rata kuluttaisi myös hevosen voimia. Tämän viikon tiistaina Teivossa oli onneksi talven paras lumipolanteinen rata, joten luulisi sen olevan samanlainen lauantainakin, valmentaja huomauttaa.

Moni olisi valmis antamaan Ari Kurosen ja Anna-Liisa Lammen omistamalle menestystammalle jo paikan ensin kesän kuningatarkilpailuun. Yhdeksää hevosta valmentava Sianoja nostaa kuitenkin vielä kätensä pystyyn.

-Joensuussa emme osallistu kesällä ainakaan pääkilpailuun. Huimariinalla on menossa vasta ensimmäisen ehjä kausi, joten kuningatarkisa olisi sille turhan vaativa tässä vaiheessa. Jos terveyttä riittää, tammalla on vielä useita kilpailuvuosia jäljellä.
Pelaa täällä: Veikkaus.fiMAINOS Rekisteröidy ja pelaa netissä Veikkauksen ravipelejä Suomeen ja Ruotsiin!Lue lisää ›

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt