Mauri

Ravit

Salibandyn Suomen Cup -voittajan seuraava haaste raveissa

Julkaistu:

TOTO76
Classicin riveissä viime viikonloppuna Suomen Cupin voittanut Anni Järvinen jännittää lauantaina hoitohevosensa puolesta.
Ravi-ihmisten jälkikasvua löytyy monenlaisten urheilulajien kärkikastista.

Juupajoelta Tampereelle teini-iässä kotiutunut Pekka Mäkelän tyttärentytär Anni Järvinen on kerännyt hoitohevostensa lisäksi mittavaa menestystä salibandyssä Classicin paidassa. Viime viikonloppuna nuori nainen nosteli jälleen kerran Suomen Cup -pyttyä.

- Olemme saaneet joukkueena paljon menestystä Liigasta ja Suomen Cupista, mutta ei siihen kyllästy, Anni Järvinen huomauttaa.

- Sama halu menestyä on raveissakin. Siellä se taitaa vain olla tällä hetkellä hieman vaikeampaa.

Hevoskipinä tarttui nuorena luonnollisesti isoisän talleilla.

- Tallille menin mukaan heti kun päästettiin, Järvinen muistelee.

- Isoisällä on ollut paljon huippuhevosia, mutta varsatähdet Weimar ja Dundee olivat sellaisia ensimmäisiä joiden kanssa muistan itse touhunneeni totisemmin.

Tallin tämän hetken tähti ja lauantain Toto76-kierroksella starttaava Liquorice Pipe on kuitenkin se kaikkein rakkain.

- Sitä yritettiin jossain vaiheessa kaupata. Käytin ensimmäistä kertaa elämässäni uhkauskorttia Pekan suuntaan. Kerroin lähteväni sen mukaan, meni se sitten minne tahansa. Uhkaukseen sisältyi koulun ja salibandyn jättäminen.

Viimeistä vuotta lukiota urheilulinjalla käyvä neiti ei lupaa itsestään täysipäiväistä raviammattilaista.

- Tämä on runsaasti aikaavievä rakas harrastus niin kuin isoisälläkin. Vakka aikomus on kuitenkin hankkiutua yliopistoon opiskelemaan ja pitää ravit vain harrastuksena. Eikä salibandyäkään ole tarkoitus jättää.

Lauantaina haastajana säävarauksellaLiquorice Pipe. Ravipiireissä yleensä suomalaisemmin "lakupiippu" on varmasti tunnetuin kilpahevonen Suomessa, joka usein alisuorittaa kosteilla keleillä ja hieman vähemmän pitoa tarjoavilla radoilla.

- Ei siihen ole löytynyt mitään terveydellistä syytä. Ehkä sen ravi vain on sen tyylistä, että pitoa pitää olla paljon. Ei se kosteuskaan ole aina ollut ongelma, mikäli sitä pitoa vain on ollut tarjolla.

Kuopion Kultadivisioonan suuri suosikki on Womanizer, eikä Lakupiipunkaan hoitaja osaa kuin haaveilla sen lyömisestä.

- Voittoa tavoitellaan, mutta olemme selkeästi haastajia. Uskon kuitenkin, että Laku yltää kärkipäähän, mikäli rata on sille suotuisa.

- Hevosella on kaikki niin kuin ennenkin. Se on tehnyt hyviä juoksuja paluunsa jälkeen, vaikka ei ole voittanutkaan. Viimeksi ori oli hieman vaisu, mutta se oli taas niitä päiviä kun radan pinta ei sopinut, Järvinen muistuttaa.
Pelaa täällä: Veikkaus.fiMAINOS Rekisteröidy ja pelaa netissä Veikkauksen ravipelejä Suomeen ja Ruotsiin!Lue lisää ›