Soini, Veini

Ravit

Kovapäisen hevosen jalat solmussa - tuloksena silti upea voitto

Julkaistu:

Toto65
Harvan ravilähdön voittajalla on varaa antaa kilpakumppaneilleen yhtä paljon tasoitusta laukoilla kuin Global Kidillä oli Vermossa.
Talviset olosuhteet ja kolmen kierroksen pitkä matka suosivat keskiviikkona Tapio Mäki-Tulokkaan tallin voimapesää. Global Kid laittoi kuitenkin pelin jännäksi jäämällä kauas muista lähtösuoran laukoissaan.

Koska alkuvauhti oli verkkaista, Global Kid pääsi yllättävän aikaisin möyhentämään kärjessä juossutta Bullo Citrulloa ja runttasi hienon kaksinkamppailun viime metreillä väkisin tämän ohitse.

- Global Kid ei saanut vain rytmistä kiinni alussa, vaan sen jalat menivät solmuun. Kyllähän aina vähän huolestuttaa, jos jää laukoissa noin paljon, mutta onneksi tänään oli pitkä matka. Ei auttanut kuin lähteä ajamaan eteenpäin, eikä paikka keulahevosen ulkopuolella vastaavasti huolestuttanut yhtään vahvalla menijällä. Kovapäinen hevonen käänsi tiukan kamppailun edukseen, Antti Teivainen kiitteli ajokkiaan.  

Illan erikoisuus oli uudenlainen kilpailu, jonka palkintopotista merkittävän osan rahoittivat karsintalähtöihin osallistuneiden hevosten omistajat. Vermon finaalin muhkeat 5500 euron rahat ja kilpakärryt menivät Kari Lähdekorvelle, kun hänen omistamansa Belenos nujersi tiukassa taistossa Sonearandyetsofarin.

- Juoksumme meni hyvin, kun saimme hyvältä hevoselta vetoapua. Belenos meni kaverista loppusuoralla helposti puoli valjakonmittaa ohi, mutta jäi sen jälleen vähän odottelemaan. Hyvä tunne minulla oli silti koko ajan. Ruuna on kehittynyt, kun sillä on päästy ajamaan säännöllisesti kilpaa, valmentaja Tommi Kylliäinen mainitsi.

Harri Koivunen ajajamestari
 
Toto65-ajajamestaruuden voitti Harri Koivunen. Hänellä oli asettaa lähtöön oman tallin Bakels Birdland, jonka voittoprosentti on kunnioitettavasti yli 50. Tolppa numero 15 irtosi melko kevyesti piikkipaikalta.

Kuski antoikin kunnian voitontahtoiselle hevoselle, kun häneltä kysyttiin, kummalla valjakon osapuolella oli suurempi merkitys voitossa.

- Bakels Birdland on minulle kuin työkaveri, eikä sen kanssa ollut kamalasti taituroinnin tarvetta, Koivunen analysoi.

Kovimmaksi haastajaksi uumoiltu Calle Corvette laukkasi yht’ äkkiä parijonosta talliportin kohdalla ja menetti pelinsä. Hannu Torvisen ajama Benito Kievitshof taisteli voittajan kupeelta sisukkaasti toiseksi.
 
Torvinen pääsi myös voiton makuun. Hänen ajokkinaan oli alusta loppuun johtanut Vind Farming, joka oli ravien vauhdikkain. Marjo Lindströmin valmennettavan tulos mailin pikapyrähdyksessä oli 13,6a. Aika oli hevosen uusi ennätys.

Oikea Toto65-rivi, Vermo 14.1.

Toto65-1: 3 Vind Farming
Toto65-2: 5 Bakels Birdland
Toto65-3: 11 Pinehill’s Star
Toto65-4: 6 Global Kid
Toto65-5: 6 Ruskatar
Toto65-6: 9 Belenos

Kuusi oikein -voitto-osuus 41,70 euroa. Viisi oikein 2,70 euroa.
Pelaa täällä: Veikkaus.fiMAINOS Rekisteröidy ja pelaa netissä Veikkauksen ravipelejä Suomeen ja Ruotsiin!Lue lisää ›