Kullervo

Ravit

Eläinlääkäri kehotti viemään Calle Corvetten teurastamoon - kulkee nyt voitosta voittoon

Julkaistu:

Toto65
Terapialenkit ja pinkit jalkakääreet ovat tehneet jalkapuolesta menestyjän, joka aiheuttaa valmentajalleen painajaisia.
Toto65-kierroksen pelihevosiin kuuluva Calle Corvette on elävä esimerkki hyvän hevosen paluusta parrasvaloihin ja omistajan vankkumattomasta optimismista. Viime keväänä pahan hankosidevamman jalkaansa saanut ruuna sai eläinlääkäriltä teurastuomion, mutta omistajat eivät luovuttaneet.

Syksyllä oman valmennustallin Orimattilaan perustanut Marinka Massa sai Calle Corveten valmennukseensa kunnossa, joka ei vielä enteillyt menestysputkea.

- Calle Corvette oli seissyt puoli vuotta ja oli aika lihava. Siltä on mennyt kaksi kertaa hankoside toisesta takajalasta, mutta hevonen on omistajilleen rakas ja heidän oman kasvatustyönsä tulos. Onneksi he päättivät antaa hevoselle vielä yhden mahdollisuuden, nykyinen valmentaja taustoittaa.

Päätöstä ei ole tarvinnut katua, sillä Massalta käsin Calle Corvette on ravannut neljä voittoa ja yhden kakkossijan.

Miten ihmeessä puoli vuotta seisoskellut hevonen taiottiin hetkessä voittoiskuun?

- Aluksi ajoin hevosella kolmen kilometrin hölkkälenkkejä. Ja sitten jäitä, jäitä ja vielä kerran jäitä jalkoihin. Joka yö Callelle laitettin vaaleanpunaiset kääreet jalkoihin. Lisäsin lenkkien pituutta kilometri kerrallaan ja jossakin vaiheessa aloin ajaa hiittejä.

Pohjatyön jälkeen oli aika soittaa puhelu, jota omistaja oli suotta pelännyt.

- Ajoin hevosella yhden reippaamman treenin, ja kun seuraavana päivänä sillä olivat kaikki jalat alla, soitin omistajalle ehdottaakseni kilpailuun ilmoittamista. Olin sanonut, että kaikki on hyvin, jos minusta ei kuulu mitään. Omistaja ehti jo pelästyä, että Calle on taas hajonnut, Massa huokaa.

Aiheuttaa valmentajalle painajaisunia

Upea voittokulku ei ole hillinnyt valmentajan jännitystä ennen keskiviikon kisaa. Vermossa takarivin paikalta lähtevä Calle Corvette kohtaa aiempaa kovempia hevosia ja joutuu venymään entisestään. Massa on unissaan nähnyt pelkkiä kauhuskenaarioita.

- Olen nähnyt painajaisia siitä asti, kun lähtölistat viime torstaina valmistuivat. Jossakin unessa Callelta meni startissa jalka ja se ontui radalta pois. Toisessa löysin sen kotitarhasta jalka loukkaantuneena. Näitä töitä ei tavallaan voi tuoda kotiin, mutta uniin ne tulevat, valmentaja taivastelee.

- Calle Corvette on saanut olla isossa tarhassa, ja välillä tyttäreni on ratsastanut sillä sielunhoidollisia terapialenkkejä. Silloin ruuna saa metsässä päättää, mihin suuntaan menee. Se nauttii elämästään.

Painajaisista huolimatta valmentaja odottaa suojattiaan keskiviikon lähdössä korkealle. Tällä kertaa Callea ohjastaa Olli Koivunen, jonka isän Harri Koivusen suojatti Bakels Birdland on etukäteen kovin kanto kaskessa.

- Isä-poika -kaksari tässä varmaan tulee, mutta en tiedä järjestystä. Takarivistä ruuna voi malttaa paremmin lähteä ravilla liikkeelle. Tämän hevosen vahvuus on se, että se tulee rehdisti loppuun asti.

Kahdeksaa hevosta valmentava Massa on raviurheilun monitoiminainen, joka on vastikään aloittanut kiinnostavan sivutyön. Hän juontaa muutaman kerran viikossa TotoTV:ssä näytettäviä Ruotsin ravilähetyksiä. Aikataulutuksessa auttavat tukijoukot ja rakkaus raviurheiluun.

- Lähdin tiistaina aamuviideltä kohti Orimattilaa, jotta ehdin viimeistelemään lauantain starttihevoset ennen kuin menin iltapäiväksi juontamaan Gävlen lounasraveja. Minulla on luotettavat apujoukot tallilla ja kotona ihana mies, joka tekee ruokaa lapsille, vantaalainen kiittää.
Pelaa täällä: Veikkaus.fiMAINOS Rekisteröidy ja pelaa netissä Veikkauksen ravipelejä Suomeen ja Ruotsiin!Lue lisää ›

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt