Atso

Ravit

Raakile pitää vastustajia pilkkanaan – ”Edellytykset kehittyä mihin vain”

Julkaistu:

Toto75
Kun kolmevuotias hevonen on kokenut vain kahdesti tappion kahdessa kaudessa, mutta on ohjastajansa mielestä yhä raakile, mitä siltä voikaan vielä odottaa tulevaisuudessa.
Vermon lauantaisen suurkilpailun Uudenmaan Upeimman suursuosikilla El Catwalkilla ei ollut hätäpäivää. Kun ykköshaastaja Arctic Model pummasi vielä startin, Mika Forssin ajokki sai pidettyä leikitellen johtopaikan. Yhtä kevyesti se säntäsi kuskin kirimerkistä muilta karkuun maalisuoralla. El Catwalkin peesissä juossut Kiikku’s Chance piti kakkossijansa perille asti.

Heikki Korhosen omistama ja valmentama El Catwalk kuittasi voitostaan 10000 euroa. Samalla sen kauden ansiot nousivat jo päälle 80000 euron. Vain kahdesti hävinneen kolmevuotiaslahjakkuuden seuraavia kausia odotetaan suurella mielenkiinnolla.

- Tamma on tosi hyvä rakennuspohja, joka ei ole vielä ollenkaan valmiin oloinen. Sillä on vähän lihaksia ja se on lapsen näköinen hevonen. Kun treeni tarttuu El Catwalkin kroppaan, sillä on edellytykset kehittyä mihin vain, Forss uskoi.

Lukuisia huippuja omistanut Korhonen sanoi, että El Catwalk voi nousta lähelle maan ykköstamman Venicen tasoa. Myös Venice on Korhosen hevonen.

Voitosta voittoon kesän jälkeen ravanneelle Suivikkaalle löytyi pysäyttäjä. Syksyn kuninkaan löi Diktaattori. Kaksikon ero oli niin pieni, että se jouduttiin varmistamaan maalikuvasta.

Ohjastaja Jani Ruotsalaisen mielestä hyvä juoksu auttoi Suivikkaan kaatamisessa. Suursuosikki joutui tekemään matkalla enemmän töitä kuin Diktaattori.

- Saimme oikein hyvän juoksun ja tulla pitkään Suivikkaan selässä. Se ratkaisi tänään. Tosin Diktaattorilla olisi ollut voimia mennä enemmänkin edelle, mutta sillä on tapana jäädä odottelemaan kaverin rinnalle, Ruotsalainen sanoi.

Lämminveristen ykkössarjassa juhli Tomorrowland. Ori pääsi rajusti ylivauhtisessa juoksussa takamatkalta mainiosti kärkikaksikon kannoille, mistä painui maalisuoran alussa kärkeen. Nopeutta lisää saanut voimahevonen vastasi ratkaisumetreillä varmasti hyvän haasteen heittäneelle Stormyskylle.

Markku Nieminen olisi luvannut lyödä omaisuutensa valmentamansa Star Martinin voiton puolesta, kun sai ajettua tämän keulaan jo alkumatkalla.

- Omaisuuteni on niin pieni, että toki olisin voinut laittaa sen likoon, Nieminen hekotteli.

- Odotukseni olivat hyvät jo ennen lähtöä, sillä Star Martinin meno oli niin väljän näköistä tiistain voittostartissa. Tänään hevosella ei ollut samanlaista potkua voitosta huolimatta, vaan siltä sai pikkuisen pyydellä koko ajan, Nieminen selvitti.

Valmentaja paljasti myös, että upean kauden tehnyt Derby-finalisti jäi nyt talvitauolle.

Juha Länsimäki on rakentanut harkitusti lahjakkaasta Pireuksesta pitkän ajan kilpahevosta. Vermossa ruuna saavutti yhden välietapin ja ravasi uransa ensimmäisen Toto75-voiton.

- Kunnossa se on ollut koko ajan, vaikkei voittoja ollut viime aikoina tullut. Olin rakentanut ruunan päätä, minkä takia se oli ollut varmaan neljä kertaa pussissa. Nyt tuli onnistuminen, seinäjokelainen Länsimäki iloitsi.

Tulomatkalla valmentajan tunnelmat eivät olleet yhtä iloiset. Pireus ryskäsi kuljetuskopissa ja tuhlasi energiaansa.

- Pelkäsin ruunan juosseen lähtönsä jo maantiellä. Se on vähän hassu hevonen ja haikaili viimeksi samassa kuljetuksessa olleen kaverin perään, Länsimäki kertoi.

Yhdestä ravien kovimmista suorituksista vastasi Twilight Vixi, jonka voi odottaa kehittyvän vielä pitkälle. Nelivuotias hevonen on muutamien syksyn vaisumpien starttien jälkeen alkanut näyttää oikeaa osaamistaan. Vermon haastajadivisioonassa Ivar Holmlundin suojatti ei saanut muista minkäänlaista vastusta, vaikka joutui taivaltamaan johtaneen Sara’s Starin rinnalla kuolemanpaikalla.

Perin laukkaherkästi viime aikoina esiintynyt Zeus malttoi varustemuutoksen ansiosta pysyä raviaskelilla ja pääsi paljastamaan kovan vireensä. Vaikka ori joutui lähtemään kiriinsä jo reilusti yli kierros ennen maalia, se jaksoi rutistaa viime metreillä ohi hyvin vastaan haranneen Hexan Voksun.

Oikea Toto75-rivi, Vermo 20.12.:

Toto75-1: 6 Star Martini
Toto75-2: 2 Pireus
Toto75-3: 2 Twilight Vixi
Toto75-4: 1 El Catwalk
Toto75-5: 13 Zeus
Toto75-6: 8 Tomorrowland
Toto75-7: 2 Diktaattori

Seitsemän oikein -voitto-osuus 508,90 euroa. Kuusi oikein 6,60 euroa ja viisi oikein ei voittoa.
Pelaa täällä: Veikkaus.fiMAINOS Rekisteröidy ja pelaa netissä Veikkauksen ravipelejä Suomeen ja Ruotsiin!Lue lisää ›