Verneri

Ravit

Tästä tuuletuksesta olisi Janne Ahonenkin kateellinen

Julkaistu:

TOTO75, LA 29.11
Moonlight Loven suurvoitto sai ohjastajansa innostumaan komeaan tuuletukseen.
Turun Toto75-raveissa nähtiin ikäluokkahevosten ilotulitusta, kun ohjelmassa oli peräti neljä Kasvattajakruunua.

Moonlight Loven komea kiri nelivuotiaiden tammojen Kasvattajakruunun voittoon sai viime vuoden ohjastajaksi valitun Hannu Torvisen venymään akrobaattiseen V-tyyli -tuuletukseen.

- En ole tuollaisiin ennen innostunut, mutta nyt tuntui vaan kerrassaan niin hyvältä, Torvinen myönsi.

- Olen ollut tämän hevosen kanssa monessa mukana. Niin hyvässä kuin pahassa. Nyt tamma palasi suurkilpailuvoittajaksi ja on hienoa olla siinä osallisena.

Valmentaja Olli Lähtinen selvitti tamman loukkaantuneen kesällä ja siksi tämän vuoden Kasvattajakruunun voitto tuntui vaikeuksien jälkeen makeammalta kuin viimevuotinen vastaava.

Nelivuotiaiden oriiden Kasvattajakruunu toi makean voiton kesän sairastelleelle Greenleaf Slimille. Ikäluokan raharuhtinas Express Duo taipui johtopaikalta viime metreillä Mika Forssin ajokin kirin edessä.

- Olen aina pitänyt tästä hevosesta ja hienoa, että se pääsi nyt voittamaan jonkin ison lähdön, Forss iloitsi.

- Oriilla oli kesällä ongelmia, eikä se saanut ihan ansaitsemaansa. Heikki Korhonen on onneksi loihtinut hevosen takaisin vireeseen. Express Duo puolestaan ei ole ollut viime aikoina aivan parhaimmillaan, mutta on suuri syy meidän hevosen pieniin ansioihin. Onneksi päästiin nyt kuittaamaan tämä kilpailu sen turvan edestä.  

Kaksivuotiaiden puolella juhlivat tutut varsamenestyjä-valmentajat. Oriiden puolella kaksoisvoitto meni Markku Niemisen talliin. Alussa laukannut suosikki Begemot Frido joutui taipumaan millimetritappioon tallikaveri Vagabondoa vastaan.

- Tottakai suosikkien alun laukat helpottivat tehtäväämme, mutta ori rutisti sitkeästi ja ansaitusti voittoon. Laukat tahtovat kuulua näihin rutinoimattomien hevosten lähtöihin, Vagabondoa ohjastanut Mika Forss totesi.

Tammojen puolella nähtiin upea taistelu, kun Pekka Korven Arctic Helen ja Forssin Callela Ladyboss iskivät yhteen alusta saakka. Ruotsista rutiinia kerännyt Arctic Helen oli kiritaistossa niukasti vahvempi.

- Tällä on suku ja rakenne kohdallaan. Odotuksia on ollut alusta saakka. Kilpailuthan näistä vasta osoittavat lopullisen luonteen. Hyvältä tuntuu ja näyttää. Toivottavasti tamma kestää jatkossakin treeniä, Pekka Korpi tuumi.

Kaksivuotiaiden voittajat kuittasivat 10000 euroa ja nelivuotiaat 20000 euroa.

Lämminveristen kovin koitos ajettiin hieman poikkeuksellisesti stayer-matkana. Niukka suosikki Tomorrowland käytti tuttua asettaan, kovaa vauhtikestävyyttä. Ari Moilanen kierrätti oriin puolimatkassa kärjen rinnalle ja se musersi siitä johtaneen Quite an Avengerin vastarinnan 7000 euron arvoisesti.

- Päästiin hyvin liikkeelle ja kohtalaiseen paikkaan. Pysyin kuitenkin alkuperäisessä suunnitelmassa kiertää ajoissa eteenpäin. Pidin viimeisellä maililla kovaa tempoa ja hevonen ratkaisi vahvuudellaan varmasti, Moilanen selitti.

Lähdössä nähtiin iloinen uudelleen syntyminen, kun supertähti ja viime vuoden parhaaksi hevoseksi valittu Womanizer kiri alkulaukan jälkeen lujaa kolmanneksi ja oli pitkästä aikaa omalla tasollaan.

Suivikas jatkoi mielivaltaista hallintaansa suomenhevosten huipputasolla. Viides peräkkäinen voitto toi 7000 euroa.

Haastajadivisioonassa nähtiin harvinainen tasapääjuoksu ja Toto75-riviin saatiin näin poikkeuksellisesti kahdeksan voittajaa.

Toto75-rivi, Turku 29.11.:

T75-1: 2 Tejas
T75-2: 15 Tomorrowland
T75-3: 10 Moonlight Love
T75-4: 1 Suivikas
T75-5: 2 Capo The Eemil
T75-6: 1 Un Euro/5 Caerbannog
T75-7: 2 Greenleaf Slim

7 oikein tuloksille: 2788,80 euroa
6 oikein: 29,30 e
5 oikein: 2,90 e
Pelaa täällä: Veikkaus.fiMAINOS Rekisteröidy ja pelaa netissä Veikkauksen ravipelejä Suomeen ja Ruotsiin!Lue lisää ›