Martta

Ravit

Valikko

Valmentajan odotukset laskivat - kauhukakara turmeli jälleen itseään

Julkaistu:

Toto75
Zulu Hoss aiheutti itselleen harmeja ennen lauantain huippukilpailua.
Nelivuotiaiden tammojen Kasvattajakruunussa kilpaileva Zulu Hoss on noussut yhdeksi Turun T75-kierroksen kuumaksi pelihevoseksi, vaikkei ole voittanut tänä vuonna. Eipä se ole kertaakaan pettänytkään, sillä kauden jokaisessa startissa tuloksena on ollut kakkossija. Voitontahdottomuudesta kukaan ei voi kovissa lähdöissä juossutta tammaa syyttää.

Ohjastaja Mika Forss hehkutti ajokkiaan Satavarmassa ja uskoi sen voittoon.

- Se on spets och slut tällä kertaa, kuului kielitaitoisen Forssin kommentti.

Lisäksi Zulu Hoss on Hevosurheilun vihjeissä varmana. 

Valmentaja Tapio Mäki-Tulokas ei paina suojatilleen yhtä herkästi vihreää valoa. ”Kauhukakara” oli alkuviikolla jälleen kerran kolhinut itsensä naarmuille, minkä takia valmistautuminen ei ole ollut yhtä tehokasta kuin olisi voinut olla.

- Tamma oli kesän tauolla, koska loukkasi jalkaansa. Sillä on ollut taipumusta aiheuttaa itselleen harmeja, ja tämänkin viikon alussa se sai naarmuja pintaan, Mäki-Tulokas paljastaa.

- Koska starttiväli on vain viikko, pienellä takapakilla ei ole niin suurta vaikutusta, mutta totta kai odotukseni vähän laskivat.

Kaiken lisäksi Zulu Hoss joutuu suunnitellusta poiketen juoksemaan lauantaina kengillä, koska sen kaviot kuluivat liikaa karsintalähdössä.

-  Jälkeen päin ajateltuna hevosen kavioita olisi pitänyt säästellä vielä viime startissa, mutta nyt mennään tällä balanssilla.

Zulu Hossin perään viritetään Turussa jenkkikärryt, joista hevoset saavat parhaan hyödyn irti juostessaan tasaista vauhtia keulassa. Nopean Zulu Hossin johtopaikkaa yksikään vastustaja ei kykene kyseenalaistamaan.

- Luulen Mikan päättävän lopullisesti taktiikkansa vasta sen perusteella, miltä hevonen vaikuttaa ennen lähtöä, vaikka olisi ehtinyt olla siitä jo varma karsintojen jälkeen.
 
Mäki-Tulokas ei tyrmää kokonaan nousukunnossa olleen suojattinsa voittosaumoja.

- Näen Zulu Hossilla kaikesta huolimatta olevan tasaisessa lähdössä jonkinlaiset pärjäämismahdollisuudet. Voitosta en kuitenkaan puhu, vaan minulle riittää, mikäli tamma on kärkikahinoissa, Mäki-Tulokas tunnustaa.
Pelaa täällä: Veikkaus.fiMAINOS Rekisteröidy ja pelaa netissä Veikkauksen ravipelejä Suomeen ja Ruotsiin!Lue lisää ›

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt