Olga, Oili

Ravit

Valikko

Tämän voimapesän fysiikka kuin pohjaton kaivo - Kiri alkaa, kun lähtölaskenta päättyy

Julkaistu:

Toto65
Un Euro on yksi kaviourien harvinaisuuksista. Persoonallisen ranskalaishevosen kiri on yleensä yhtä pitkä kuin kilpailumatka.
Saara Jaakonsaaren omistaman ja valmentaman Un Euron fysiikka hakee vertaistaan. Se ei pääse lujaa, mutta jaksaa vastaavasti kiertää rataa vaikka puoli päivää.

Vermon pitkällä 3100 metrillä voimapesä starttasi yksin kahdelta takamatkalta, muttei jäänyt hetkeksikään kyttäilemään toisten taakse.

- Käänsin heti reissuun, kun antoivat lähtöluvan, Risto Väre kertoi ajotaktiikastaan.

Kun Un Euro oli ensin edennyt toisen radan johtajaksi, Väre piti tuumaustauon ennen seuraavaa liikettään.

- Pähkäilin, että ajanko edes keulaan, vaikka se oli meille helposti tarjolla. Sitten päätin, ettei tässä muu auta, kun mennä pitämään vauhtia. Tänäänkään hevonen ei ollut vielä väsynyt maalissa, Väre kiitteli selvän voiton vienyttä ajokkiaan.

Vihtiläisruunan ei ole tarvinnut tyytyä viime juoksuissaan euron kolikoihin. Vermosta Un Euro ravasi 2500 euroa omistajansa tilille, ja hevosen kokonaisansiot kasvoivat 19 000 euroon.

Kamppailu kakkosrahoista oli tiukempi. Ne vei Winema ennen Ego Eveniä ja suosikki Bleu Nuitia.

Tammikuussa kesken menestysputken vakavasti jalkansa loukannut Frankie Ale palasi ryminällä parrasvaloihin. Pitkän tauon jälkeinen juoksu oli päättynyt vielä viitossijaan, mutta nyt oli jo ylivoimavoiton vuoro. Leena Sinnemaan kovaluokkainen ruuna ei antanut vastustajilleen minkäänlaisia mahdollisuuksia piikkipaikalta.

- Viime startti oli juuri sellainen kuin pitikin. Hevonen tuli siinä hyvin maaliin, muttei häikäissyt. Sen perusteella uskoin Frankie Alen parantavan 20-30 metriä täksi päiväksi. Jos pitkältä tauolta tulevat hevoset ovat heti ensimmäisellä kerralla ylihyviä, seuraavassa juoksussa niille voi tulla takapakkia, ohjastaja Mika Forss filosofoi.

Suomenhevostammojen kilpa meni suosikki Saaga S:lle, vaikkei loppukaarteessa siltä näyttänyt. Takasuoralla irtiottoon kaasuttanut Oktaavia paineli vielä kaukana, mutta maalisuoralla ajaja Matti Nisonen, tai pikemminkin Saaga S päätti, että homma oli karjalalaisvaljakon heiniä. Kesän kuningatarkilpailua värittänyt Saaga S ehti lopulta helposti tavoittaa karkulaisen. Noriko paikkasi lähtölaukkansa komealla nousulla kolmanneksi.

- Tämän illan esitys oli normaalia Saagaa. Tamma voi olla matkalla nihkeän makuinen eikä pidä kunnolla selkäänsä, mutta kun sitä alkaa yht’ äkkiä juokseminen napata, sen kiri on tulinen, Nisonen kuvaili.
 
Kierros päättyi Noisette Barin ilmassa roikkuneeseen yllätykseen. Teräviä kirejä välillä väläyttäneen tamman spurtti riitti viimeinkin voittoon asti ohi tiukasti kampoihin laittaneen Thula Sanan. Rinnakkain kärjessä viilettäneet suosikit Magical Queen ja Absolut Newport taipuivat liian reippaaseen matkavauhtiinsa. 

Oikea Toto65-rivi, Vermo 19.11.:

Toto65-1: 5 Windsong’s Love
Toto65-2: 1 Hevillä
Toto65-3: 14 Un Euro
Toto65-4: 2 Frankie Ale
Toto65-5: 10 Saaga S
Toto65-6: 5 Noisette Bar

Kuusi oikein -voitto-osuus 401,20 euroa. Viisi oikein 9,30 euroa.
Pelaa täällä: Veikkaus.fiMAINOS Rekisteröidy ja pelaa netissä Veikkauksen ravipelejä Suomeen ja Ruotsiin!Lue lisää ›