Iivari, Iivo

Ravit

"Papan" hevoset kohti voitokasta talvea?

Julkaistu:

Toto65
Vedonlyöjät hereillä: Risto Airaksisen hevoset ovat taas vahvasti tulossa.
4-vuotias tamma Velvet Girl tuli syyskuussa Ruotsista suurin toivein Villinmiehen Tammakilpaan kotimaisia ikäsiskojaan haastamaan. Tammalla oli karsinnoissa tosi huono päivä ja se karsiutui finaalista, minkä jälkeen hevonen siirtyi Petri Puron valmennuksesta Risto Airaksisen käsiin. Sen jälkeen on tullut kaksi voittoa kahdella yrittämällä, eikä putki taida jäädä siihen. Niin vakuuttava Velvet Girl keskiviikkona Vermossakin oli.

Velvet Girl voitti keulasta ihan pystyyn, vaikka painoi ohjille ja tuhlasi turhaan energiaa matkalla.

- Tamma oli ylivirkeä ja turhan innokas. Silti se tuli voimissaan maaliin. Tällä on vielä juoksematonta rahaa ihan jonkin verran, ohjastaja Juhani Tapani ihasteli.

Kolmella kilometrillä ajettavat Vermon Voimaliigat ovat usein hienoja kilpailuja, eikä tämän illan lähtö tehnyt poikkeusta. Ensimmäisenä maaliin kurotti yllättävästi kuntoutunut Vanquish, mutta vähintään yhtä komeaa nähtävää oli kaukaa takapareista loppusuoraa suihkukoneen lailla porhaltaneen Minos Vangin loppuveto. Myös se tulee Risto Airaksisen treenistä. "Papan" hevoset ovat taas selvästi kuntoutumassa hiljaisemman jakson jälkeen.

Kaiken kokeneen Airaksisen kausi 2013 oli kaikkien aikojen paras ja toi valinnan vuoden valmentajaksi. Tänä vuonna ei ole asiaa pokaaleille, mutta menestyksekäs talvi ei yllättäisi millään lailla.

Keskiviikkoillan kovinta lämminveristen lähtöä hallitsi piikkipaikalta umpiluotettava Bret Boko. Vaikka ruuna on kilpaillut läpi kauden laatulähdöissä Solvallaa myöten ja ilman taukoja huhtikuusta saakka, kauden 18 starttia ovat tuoneet Markku Niemisen valmennettavalle peräti 16 mitalisijaa.

- Hevonen oli tänään eri makuinen kuin lauantaina Kouvolassa. Se lähti tosi lentoon loppusuoralla. Lyhyt starttiväli sopii Bret Bokolle hyvin, kun se on tällainen tiivis ja paksu pötikkä, luottokuski Ari Moilanen valotti.

Suomenhevosten kovassa sarjassa etevin oli kuntoutuva Ponnen Onni. Ori kiri sisäratajuoksun jälkeen lopun terävimmin ja tavoitti keulasta karkumatkaa yrittäneen huipputamma Saaga S:n.

- Viimeksi Porissa hevonen oli vielä tukkoinen tauon jäljiltä. Tänään se tuntui jo lämmityksessä pörhäkältä ja aloin elätellä toiveita menestyksestä, ohjastaja Antti Teivainen paljasti.

Oikea T65-rivi, Vermo 12.11.

T65-1: 4 Bret Boko
T65-2: 4 Callbird
T65-3: 1 Aika Kiho
T65-4: 9 Vanquish
T65-5: 4 Velvet Girl
T65-6: 4 Ponnen Onni

Kuusi oikein tuloksille: 2912,70 euroa
Viisi oikein: 36,30 e
Pelaa täällä: Veikkaus.fiMAINOS Rekisteröidy ja pelaa netissä Veikkauksen ravipelejä Suomeen ja Ruotsiin!Lue lisää ›

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt