Iivari, Iivo

Ravit

Eksoottinen harjoituskeino tasaannutti kykytamman

Julkaistu:

TOTO75
Snowline Dreamin huippukunnon yhtenä salaisuutena ovat toisenlaiset hevosvoimat.
Tuore hevosharrastaja Jere Taulio hankki nelivuotiaan Snowline Dreamin keväällä omistukseensa. Tamma siirtyi miehen käsiin Liperiin, jossa kipakka pakkaus tuotti alkuun innokkuudellaan murheita uudelle omistaja-valmentajalleen.

- Se ei tahtonut pysyä hallinnassa. Painetta oli aivan liikaa. Entisenä moottoriurheiluharrastajana keksin aloittaa valmennuksen mönkijän perästä. Jonkin aikaa sitä juoksutettiin sen perässä. Nykyisin "Unelma" on jo ihan rauhallinen ja normaali ajovalmennuskin sujuu, Taulio naurahtaa.

- Kilpailutilanteissa on välillä edelleenkin virtaa vähän liiaksikin.

Taulioiden ja Unelman ensimmäinen yhteinen vuosi on sujunut mallikkaasti. Tienestejä on tullut yli 20000 euroa ja normaaliraviurheilun tyyliin jossiteltavaakin on jäänyt.

- Villinmiehen Tammakilvan kolmas sija oli hieno saavutus, mutta... Tamma oli pitkään pussissa ja tuli paineissaan maaliin. Siitä olisi voinut tulla kerralla komeampikin tili.

- Kaudella on tullut hyvää menestystä, mutta silti hevonen tuntuu olevan vasta kehittymässä huippuunsa. Sanoisin, että se on vasta sellainen 70-80 prosenttinen. Kasvuakin on tapahtunut vielä tänä vuonna.

Snowline Dream sai Lappeessa kaksi kovaa starttia lyhyen ajan sisään ja vietti sen jälkeen hetken ansaittua lomaa. Kouvolaa ajatellen hevosella on päästelty rivakampia vetoja ja nuori valmentaja saapuu huonosta paikasta huolimatta optimistisena viivalle.

- Unelma tuntui kyllä viimeistelyissä oikein hyvältä. En näe paikkaakaan ihan niin murheellisena kuin muut. Tuolta saa ainakin ottaa alun rauhallisesti ja voimia säästyy tärkeään kirivaiheeseen. Kyllä se hyvä ehtii kauempaakin.

Moottoriurheilijasta hevosurheilijaksi


1990-syntynyt Jere Taulio on uusi nimi hevosurheilukartalla. Kaiken takana on, mikäs muu, kuin nainen.

- Emännällä on hevosharrastustaustaa. Minä olen moottoriurheillut. Oma sairaskertomus on pitkä kuin nälkävuosi. Paikkoja on leikelty sieltä täältä ja oli aika vaihtaa harrastusta. Kai minä olen aika itseoppinut tässä hommassa, vaikka kylän hevosmiehissä löytyy innokkaita opastajia.

- Ensin hankittiin puhdas harrastushevonen, mutta ensimmäinen kärrykokemus vei mennessään ja pian suunnitelmissa oli kunnon kilpahevoset.

Jere ja Saija Taulion tallissa asuu tällä jetkellä kaksi kilpahevosta ja yksi varsa. Snowline Dreamin lisäksi radoilla nähdään tulevaisuudessa uusi Ruotsin hankinta Pirro Bi, joka tosin joutui jäämään Kouvolasta pois.

- Kevääksi on suunnitteilla talliprojekti, jonka jälkeen on tarkoitus hankkia lisää hevosia ja laajentaa toimintaa. Harrastetaan silti toistaiseksi vain omilla, niin ei tule sanomista tekemisistä, Taulio lopettaa.
Pelaa täällä: Veikkaus.fiMAINOS Rekisteröidy ja pelaa netissä Veikkauksen ravipelejä Suomeen ja Ruotsiin!Lue lisää ›