Varpu, Vaula

Ravit

Suonenveto siivitti kuninkaan veljeä: ”Jumalattomat vauhdit”

Julkaistu:

Toto65-ravit
Turparulla innostuu harvoin esittämään kaikki taitonsa. Ennen keskiviikon komeaa voittoa näin oli käynyt edellisen kerran neljä vuotta sitten - harjoituksissa.
Turparulla väänsi vastustajien suut mutrulle. IS Ravien lukijat olivat sen sijaan iloisella ilmeellä, kun Toto65-vihjeiden ideavarma karautti kolmossuosikkina ylivoimavoittoon.

Voitto oli Ari Moilasen ensimmäisen kerran rattailleen saaneelle ravikuningas Köppisen pikkuveljelle vasta vuoden toinen, mutta lisää on varmasti tulossa. Kovat jyrät koittivat yksi toisensa jälleen Turparullan ohitusta, mutta Jyrki Korhosen suojatti pötki aina tarpeen mukaan karkuun.

Omistajavalmentajaa hieno juoksu huippukuskin käsissä ei yllättänyt, vaikka hevosen tulosrivistö oli perin vaatimaton.

- Minä olin ajanut varsinaisia sisäänajoja aikaisemmin - olin jäänyt ruunalla melkein joka kerta sisäradalle kiinni. Turparullalla on armokyydit, kun se rupeaa menemään niitä vauhteja, joita pääsee. Se on saanut hiitillä pari kertaa suonenvedon ja kulkenut silloin jumalattomasti. Edellisestä vain oli aikaa neljä vuotta, Korhonen naureskeli. 

Vauhtiin päästyään Moilanen päästeli seuraavassa kohteessa vielä ylivoimaisemman voiton Grainfield Oliverilla, jolle pikkupaussi oli tehnyt vain hyvää. 09,0-vauhtinen linkostartti ulkoradalta johtopaikalle ei paljon painanut lopussa, kun ruuna pinkoi karkuun muulta joukolta, jonka parhaaksi kiri Bite The Bullet.

Antti Teivainen osasi odottaa menestystä alle kykyjensä pärjänneeltä Harmi’s Fridolta, koska sillä oli startti alla viime lauantailta. Hevosen paikat olivatkin notkeina ja se taisteli väkisin ohi keulasta hyvin vastaan haranneen Bulldozer S:n. Kuski tarkensi, että Harmi’s Frido jäi loppusuoralla vähän odottelemaan, kun oli hankkinut puolen mitan edun. Voitto oli näin ollen varmempi, miltä katsomoon näytti.

Teivainen teki ”moilaset”, eli voitti myös seuraavan lähdön. Kyseessä oli illan nimiajo Levi Cupin finaali, jossa Big Muscles jatkoi siitä, mihin karsintalähdössä jäi. Ruuna haki toisessa kaarteessa johtopaikan ja ruopaisi maalisuoralla hiekat vastustajiensa turville. Omistaja Bearing Stable kuittasi 400 euron voittorahojen lisäksi Levin-lomapaketit, jollaiset luovutettiin myös kuskille.

East Coast Emma spurttasi terhakkaasti toiseksi ohi Big Musclesia varjostaneen Lecrossen.

Myös oppilasohjastajat pääsivät mittelemään taitojaan. Yllätysvoiton vei turkulainen Toivo Niemi, jonka kaikki tai ei mitään – tempaus onnistui täydellisesti.

Hän laittoi Stratus perään jenkkikärryt ja riisui ajokiltaan kengät. Kun vielä Niemen ajosuorituskin osui napakymppiin, pelaajat haukkoivat henkeään loppusuoralla. Viimeisenä yllätysvaljakon tuiman kirin edessä joutui taipumaan kuumimpiin pelihevosiin lukeutunut Vasa Sund.

- Stratus K.A. laukkasi viimeksi harmittavasti, mutta oli hyvä neljäs. Minulla oli tänään sellainen kutina, että voisimme tällaisella varustuksella onnistua, jos hevonen pääsee ensimmäisen kurvin laukatta, Niemi iloitsi.

Oikea Toto65-rivi, Vermo 5.11.

Toto65-1: 4 Stratus K.A.
Toto65-2: 2 Turparulla
Toto65-3: 8 Grainfield Oliver
Toto65-4: 4 Harmi’s Frido
Toto65-5: 6 Big Muscles
Toto65-6: 1 Zatopek Hoss

Kuusi oikein -voitto-osuus 221,00 euroa. Viisi oikein 5,30 euroa.
Pelaa täällä: Veikkaus.fiMAINOS Rekisteröidy ja pelaa netissä Veikkauksen ravipelejä Suomeen ja Ruotsiin!Lue lisää ›