Heidi

Ravit

Tämän menestystamman kohdussa on käynyt kuhina: Odotti välillä kolmosiakin!

Julkaistu:

Toto75
Lauantaina suosikkien joukkoon kuuluvan Seliselin piti olla jo äitiyslomalla, mutta kohtalo puuttui tamman elämään.
Moni on ihmetellyt, miksi voitokas Seliseli on nähty niin harvoin kilpakentillä tänä vuonna. Annetaan laukaalaisen omistajan Teuvo Kivivuoren selittää.

- Minun piti astuttaa tamma tänä kesänä ja jatkaa sen kilpailuttamista vuoden päästä. Kaikki ei kuitenkaan totisesti sujunut suunnitelmien mukaisesti. Ensin Seliseli loi varsansa ja loppukesällä sen mahasta löytyi uuden astutuksen jälkeen peräti kolme alkiota, jotka piti ”napsauttaa” pois. Hevosten monikantavuus on harvinaista, Kivivuori huomauttaa.

Kun Seliseli ultrattiin ensimmäisen kerran 16 vuorokauden päästä siemennyksestä, kaikki oli vielä normaalisti.

- Kolmenkymmenen päivän ultrauksessa näkyikin jo kaksi miehen peukalonkynnen kokoista sikiötä. Kolmannella kerralla jouduimme toteamaan: tamman mahassahan räpsyttää kolme sydäntä, Kivivuori kuvailee.   
 

Tamman mahassahan räpsyttää kolme sydäntä

 


Koska hevonen ei pysty kantamaan useita varsoja, sikiöt piti eliminoida. Kivivuori joutui samalla siirtämään toivonsa ensi kesän varalle. Kolmatta kertaa Seliseliä ei voitu enää siementää, koska kesä oli lopuillaan

Varsa olisi kiinnostanut hevosihmisiä. Omistaja paljastaa, että hän oli jo ehtinyt sopia siitä kaupat.

Miksi halusit teettää lahjakkaalla tammalla varsan jo 8-vuotiaana?

- Koska itselläni on jo kulumia ja jouduin käymään kesällä silmäleikkauksessakin, minulle olisi sopinut paremmin, että olisin kilpailuttanut kantavaa tammaa harvakseltaan. En ole niin ahne, että aloittaisin varsojen tekemisen jo 15-vuotiaalla tammalla. Mieluummin pidän tässä iässä siitostammaa kuin kilpahevosta, 73-vuotias Kivivuori vastaa.

Seliseli on Porissa selväksi suosikiksi pelatun Viinun Tuurin ykköshaastajia.  Kivivuori olettaa, että tamma on vähintään yhtä hyvä kuin viime startissaan syyskuun lopussa. Silloin se kilpaili ensimmäisen kerran siitospuuhien jälkeen. Omistaja on pystynyt treenaamaan hevostaan viime aikoina enemmän.

- Takarivin lähtöpaikka vähän arveluttaa, ja Seliseli on sieltä muiden armoilla. Onneksi sen edestä lähtee hevonen, jolla on lähdön kovin ennätys. Toivottavasti tamma pääsee sen takaa läpi hyviin asemiin eikä sen tarvitse juosta hännillä. Silloin ainakin odottelen Seliseliä 3-4:n sakkiin. Hevonen on niin kilpailuhenkinen, että kyllä se varmasti laittaa muutkin juoksemaan.
Pelaa täällä: Veikkaus.fiMAINOS Rekisteröidy ja pelaa netissä Veikkauksen ravipelejä Suomeen ja Ruotsiin!Lue lisää ›

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt