Hanna, Johanna, Jenni

Ravit

Valikko

Suursuosikin valmentaja toppuuttelee: ”Tällaisen hevosen ympärillä on kysymysmerkkejä”

Julkaistu:

Toto65
Vaikka Villikamu on 10-vuotiaan pojan harjoitteluhevonen, Vermossa uudet asiat voivat koitua viisaankin lahjakkuuden turmioksi.
Toto65-kohteena on melko harvoin uransa alussa olevien suomenhevosten kilpailu. Kun näin viimeksi oli, voiton vei 30-kertoiminen jättiyllättäjä Niemen Cecilia.

Tänä keskiviikkona pelurit vannovat 4-vuotiaan Villikamun nimeen. Vähäisestä viiden startin kokemuksesta huolimatta ori on kierroksen toiseksi pelatuin hevonen Jaqueline Mon Amin jälkeen. 

Korkea peliprosentti tarkoittaa myös sitä, että Villikamu on pelattu moneen systeemiin varmaksi. Suursuosikin valmentaja Olli-Pekka Hämäläinen kehottaa kuitenkin etsimään luottohevoset muista kohteista.

- Jokaisen pitää käsittää, että tällaisen vasta viisi kertaa kilpailleen ja ensimmäisen kerran autolähdössä olevan hevosen ympärillä on kysymysmerkkejä. En kyllä itse laittaisi sitä varmaksi, mutta jokainenhan petsaa tavallaan, Hämäläinen sanoo.

Vaikka neljästi voittanut Villikamu on näyttänyt niin kilpailuissa kuin harjoituksissakin olevansa ravivarma, laukkariskiä ei pidä uudessa tilanteessa kokonaan sivuuttaa. Oriilla ei ole testattu autolähtöä treenienkään lomassa. 

- Kävelytyskoneessa hevonen on kuitenkin tottunut olemaan jonkinlaisen siivekkeen takana.

Villikamun luonteesta valmentajalla on pelkästään hyvää sanottavaa. Jopa lämminverimies Kari Lähdekorpi iski silmänsä oriiseen ja osti siitä Hämäläiseltä puolikkaan reilu kuukausi sitten. Villikamu on Lähdekorven ensimmäinen suomenhevonen.

- Se on tosi fiksu. Esimerkiksi 10-vuotias poikani on opetellut ajamista juuri sen kanssa, Hämäläinen paljastaa.

Koska Villikamun uran avaus siirtyi luuliikojen vuoksi syksyyn, se ei ehtinyt 4-vuotiaiden arvokkaisiin ikäluokkalähtöihin. Hämäläinen kertoo, että hevosen jalkoja piti operoida kahdesti, minkä takia hän ei ehtinyt treenata sitä riittävästi Kriteriumia varten.

Viime voittonsa Villikamu on ottanut parastaan antamatta. On kuitenkin arvailujen varassa, kuinka paljon ori pystyy pudottamaan ajoistaan aikaisempaa kovempien vastustajien puristuksessa.

- Minäkään en osaa sitä sanoa, mutta Mika (Forss) on ainakin kehunut hevosta joka startin jälkeen. Uskon siihen aika paljon, jos kaikki sujuu normaalisti.

Lopuksi Hämäläinen nostaa esille myös toisen arveluttavan seikan, johon Villikamu voi kaatua.

- Viereisen karsinan tallikaverissa kävi viikonloppuna päivän kestänyt kuume. Näin syksyisin piilevistä viruksista voi olla aina riesaa.

Villikamu on säästynyt sairauksilta, mutta virustaudit paljastuvat monesti vasta kovassa rasituksessa, eli kilpailussa.
Pelaa täällä: Veikkaus.fiMAINOS Rekisteröidy ja pelaa netissä Veikkauksen ravipelejä Suomeen ja Ruotsiin!Lue lisää ›