Iivari, Iivo

Ravit

Huippukuski suosittelee: "Ei tietenkään varmaksi"

Julkaistu:

Toto65
Rivin suurimpiin suosikkeihin kuuluva Ekin Toive on keskiviikon Toto65-kierroksen avainhevonen. Ohjastaja Hannu Torvinen suosittelee varmistamaan ajokkinsa T65-riveillä.
Ekin Toive loisti toissa juoksussaan Vermossa ja voittaisi samanlaisena myös tämän illan tehtävän. Väliin mahtuu kuitenkin lauantain T75-finaali, jossa hevonen jätettiin kolmanneksi.

Sijoitus ei ollut huono, mutta hevosen tyyli jätti toivomisen varaa. Ekin Toiveen tavaramerkiksi muodostunut vahva loppukiri jäi näkemättä ja ilman paremman vastustajan laukkaa valjakko olisi jätetty neljänneksi.

- Loppukurvissa vielä tuntui, että voitamme lähdön. Harvoin saa suomenhevosella tuolla lailla katsella taaksepäin vastustajia. Loppusuoralla ruuna ei kuitenkaan syttynyt kirimään ja jotain siitä puuttui. Ainakaan hevonen ei ollut yhtä hyvä kuin edelliskerralla Vermossa, Hannu Torvinen harmittelee.

Voitontahtoinen huippukuski on vahvasti sitä mieltä, että lauantain esitys alla Ekin Toive ei ole varma-ainesta T65-pelissä.

- Ei tietenkään, jos minulta kysytään. Ei olisi mikään ihme, jos tiivis kilpailutahti alkaisi jo näkyä nuoren hevosen otteissa. Lähtö näyttää sopivalta, mutta lauantain pettymyksen perusteella ainakin itse suhtaudun ruunaan nyt pienellä varauksella.

Torvisen sanomaa ei pidä ymmärtää väärin. Se, että hevosen tarkoin tunteva hovikuski ei juuri tällä kertaa luota sokeasti ajokkiinsa, ei tarkoita sitä, etteikö hyvä hevonen voisi silti voittaa. Mutta pelimielessä kuskin arvio tarjoaa paikan hakea perustellusti kupongille ison potin mahdollistavia yllätysvoittajia. Tällaisia voisivat olla ainakin viimeksi pussiin jäänyt Vilman Vili tai kirikykyinen Taikakuu.

Torvisella on keskiviikkona ohjastettavanaan toinenkin pelihevosiin luettava suomenhevonen, Ekin Toiveen tallikaveri Keisar. Molemmat tulevat Aimo Vuorisalon valmennuksesta.

- Keisarilla ovat laukat olleet riesana varsinkin kesällä kun mennään äärivauhteja, joten kelien hidastuminen sopii sille mainiosti. Samoin se, että ihan parhailla vastustajilla pitkä kausi ehkä näkyy jo vähän suorituksissa. Keisar pystyy voittamaankin, jos juoksu onnistuu, jämsäläiskuski vihjaa.
Pelaa täällä: Veikkaus.fiMAINOS Rekisteröidy ja pelaa netissä Veikkauksen ravipelejä Suomeen ja Ruotsiin!Lue lisää ›

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt