Sami, Samuli

Ravit

Huippuohjastaja epäili voittotulosta: ”Tarkistakaa kellot”!

Julkaistu:

Toto75-ravit
Maan ykköskuski Mika Forss sai Surprise Lordilta niin petollista kyytiä, ettei uskonut kovaan voittoaikaan.
Forss ajoi kaksinkertaista Suomen mestaria Lappeenrannassa ensimmäisen kerran, mutta nosti sen heti Top 3:een kaikkien aikojen ajokeistaan. Tuloksella 12,2 irronnut voitto oli oriille kuin leikintekoa.

- Tämä tuntui melkein soolojuoksulta. En voinut uskoa voittoaikaan, vaan ajattelin, että tarkistakaa kellot. Surprise Lordin jalka ei tikkaa liian usein maahan, minkä takia se menee huomaamatta niin kovaa, Forss tunnelmoi valjakon mitalla tulleen voiton jälkeen.

- Meillä jäivät kaikki oljenkorret - laput ja korvatupot - käyttämättä, enkä hätistänyt hevosta kepillä. Tämän verran se halusi tänään tehdä muihin eroa, ja voitto oli tosi helppo. Hevosista on vaikea sanoa, mikä on paras tai toiseksi paras, mutta kyllä Surprise Lord on kolmen parhaan ajokkini joukossa, muun muassa Brad de Veluwellakin kilpaillut Forss vakuutti.

Kamppailu muista totosijoista oli tiukka. Vuoden parhaan juoksunsa tehnyt Womanizer taisteli Surprise Lordin kupeelta kakkoseksi ohi voittajan taakse loppumetreillä pussiin ajautuneen Oraclen.

Omistaja Timo Hulkkonen paljasti, että Surprise Lord kilpailee enää kolmen viikon päästä T75-finaalissa, minkä jälkeen jää latautumaan ensi vuoden koitoksiin. Hevonen oli siirtynyt Kati Lindsbergiltä hänen kotitalliinsa SM-voiton jälkeen.

- Ei ole muuta kuin omenia syötelty. Ja normaalisti liikutettu ilman erityisempiä virityksiä. Voi olla, että ori siirtyy taas ensi kesäksi muualle, jos sille jostain tallista paikka löytyy. Kilpaileminen olisi järkevämpää etelästä, koska meiltä kilpailumatkat ovat niin pitkät, leppävirtalainen Hulkkonen perusteli suunnitelmiaan.

Herbie Sisu vieläkin vikkelämpi

Kakkossarjassa pistettiin vielä paremmaksi. Hurjaan syysvireeseen puhjennut Herbie Sisu paineli johtaneen Order By Bossin rinnalta voittoon tuloksella 11,8a.

Ajaja Ari Moilasen mukaan Herbie Sisu olisi pystynyt tarvittaessa selvästi kovempaankin kyytiin. Vihtiläiskuski ajoi syntymäkaupungissaan kaksi muutakin T75-voittoa. Moilasen ajokkeina olivat väkevästi keulan rinnalta puristanut Black Dunnock ja täpärän kirivoiton napannut De Toy Zena. 

Kautensa lupaavasti keväällä aloittaneen Camrin kesäkausi meni harakoille, mutta nyt aurinko hymyilee taas savolaisoriille. Se oli suomenhevosten kovimmassa sarjassa täysin pitelemätön piikkipaikalta ja noteerasi tuloksen 22,5/1609a. Suivikas ja Virijori kirivät vauhdikkaasti seuraaville sijoille.

- Camrin selkä kipeytyi kesällä astutusreissulla. Vaati kaksi käyntiä Tuula Pursiaisen hoidossa, ennen kuin hevonen tuli taas tikkiin, omistaja Jorma Konnu selvitti.

Ohjastaja Tuomas Pakkasen mielestä ori ei ole vieläkään parhaimmillaan.

- Vaikka voitto oli helppo, Camri pystyy vielä parempaan. Se on tuloillaan, Pakkanen kuivaili.

Oikea Toto75-rivi, Lappeenranta 27.9.

Toto75-1: 3 Surprise Lord
Toto75-2: 3 Black Dunnock
Toto75-3: 4 Camri
Toto75-4: 5 De Toy Zena
Toto75-5: 9 Pörnä-Tyttö
Toto75-6: 2 Herbie Sisu
Toto75-7: 6 Stoineisle Lilian

Seitsemän oikein –voitto-osuus 15,90 euroa. Kuusi ja viisi oikein ei voitto-osuutta.

Pelaa täällä: Veikkaus.fiMAINOS Rekisteröidy ja pelaa netissä Veikkauksen ravipelejä Suomeen ja Ruotsiin!Lue lisää ›