Sami, Samuli

Ravit

”Mikäli tällä ei pärjää, paljon on mies tehnyt väärin”

Julkaistu:

Toto75-ravit
Risoamaro Vip on valmentajansa mielestä painonsa arvoinen kultaa. Tallikaverin voittaessa pelureilla on mahdollisuus rikastua.
Vidgerin-tallin ohjat käsiinsä viime kuussa ottanut Marko Hakkarainen iskee Savon sydämestä Forssan T75-kohteisiin kahden potentiaalisen voittajaehdokkaan kera.

Hakkaraisen ykkösnyrkki on poikkeuksellisella tavalla uransa aloittanut Risoamaro Vip. Nelivuotias voitti kesällä neljä ensimmäistä starttiaan, joista viimeisin oli arvokas T75-finaali.

Sen jälkeen hevoselle tapahtui jotain, mistä kukaan ei päässyt jyvälle. Se heitti kuninkuusraveissa pyyhkeen kehään ja joutui keskeyttämään.

- Koskaan ei selvinnyt, mikä Risoamaro Vipillä mätti kuninkuusraveissa, vaikka sitä tutkittiin perusteellisesti. Oma arvaukseni on, että kuumat helteet ottivat hevoseen. Tulin heti tuon startin jälkeen tänne valmentajaksi ja annoin oriille tauon, vieremäläistynyt Hakkarainen kertoo.

Treenarin liike oli oikea. Risoamaro Vip nousi takaisin voittajaksi.

- Ori lihoi paussin aikana ja muuttui enemmän hevosen näköiseksi. Se oli taas viimeksi Oulussa oma itsensä.

Hakkarainen on ihastunut lahjakkuuden ominaisuuksiin. Hän odottaa siitä etenkin ensi kaudella todellista tykkihevosta.

- Kun sillä ajaa treeniäkin, kylmät väreet nousevat pintaan. Hevosessa on jotain aivan erikoista. Jos luoja antaa sen olla terveenä, ja pääsen treenaamaan sitä hyvin talvella, hevonen on painonsa arvoinen kultaa, Hakkarainen uskoo.

- Vaikka Risoamaro Vip on iso ja komea, se on lihaksistoltaan vielä raakile. Mikäli tällaisella hevosella ei ensi vuonna pärjää, paljon on mies tehnyt väärin, Hakkarainen luo paineita itselleen.
 
Vaikka kehut Risoamaro Vipistä ovat kovat, sen voittoa ei voi pitää lauantaina varmana. Vastus on tiukempi kuin aikaisemmin, ja hevosen peikkona on takarivin lähtöpaikka. Kokematon menijä on startannut ennenkin toisten takaa, mutta edennyt aina matkalla voimalla keulaan. Forssassa vastustajat ovat jo niin kovia, ettei niiltä saa mitään ilmaiseksi.

- Hevonen on suustaan vähän vempula ja voi asetella alussa askeleitaan. Kun se pääsee rytmiin, eiköhän tällainen huippuhevonen juokse hyvin myös toisten takana, valmentaja olettaa.

Risoamaro Vip on lähtönsä kuumimpia pelihevosia, mutta samaa ei voi sanoa sarjaa korkeammalla kilpailevasta tallikaverista Petitchanson Bigistä. Sen voitto tekisi harvat rikkaiksi.

Petitchanson Bigi oli Risoamaro Vipin tavoin alamaissa kuumilla ilmoilla, mutta on myös piristynyt kovasti. Hevonen oli niin lupaava tauon jälleen viime kierroksella, ettei Hakkarainen lähde lyötynä matkaan.

- Vaikka sijoitus ei ollut kuudetta sijaa kummoisempi, olin helkkarin tyytyväinen tammaan. Se tuli pitkän kirinsä tosi rehdisti perille. Jos saamme tällä kertaa paremman juoksun, annan hevosella yllätysmahdollisuuden kivikovasta porukasta huolimatta, Hakkarainen vinkkaa.
Pelaa täällä: Veikkaus.fiMAINOS Rekisteröidy ja pelaa netissä Veikkauksen ravipelejä Suomeen ja Ruotsiin!Lue lisää ›