Olga, Oili

Ravit

Valikko

Tosikkoruunan valmentaja: ”Ellei pääse keulaan, jonkun muunkin juoksu on pilalla”

Julkaistu:

Toto65-ravit
Suosikkina starttaava Pay Back Runner elää yhden taktiikan varassa. Johtopaikan missaaminen tietäisi omistajalle pitkää kotimatkaa.
Sonkajärveläisen Kirsi-Maria Kettusen omistama Pay Back Runner on muuttunut vanhemmiten niin totiseksi kilpailijaksi, että jättää kuskilleen vain yhden taktiikan. 10-vuotiasta hevosta ei voi pidätellä, vaan sen on annettava pahtaa täyttä vauhtia alusta asti.

Vermossa Pay Back Runnerilta odotetaan samanlaista soolojuoksua kuin 2,5 viikkoa sitten Jyväskylän hopeadivisioonassa. Mikäli se ei kuitenkaan pääse toteuttamaan itseään, suosikin pelaajat joutavat repimään lappunsa.

- Koska ruunaa ei voi nykyään kääntää toisten taakse, sen juoksu ja jonkun toisenkin on pilalla, ellei ruuna pääse keulaan. Vauhti menee silloin mahdottomaksi, Kettunen tietää.

Juoksupaikan lisäksi Pay Back Runner on riippuvainen varustuksesta. Se on edellisen kerran onnistunut voittamaan kenkien kanssa kaksi vuotta sitten.

Vermossa ruuna porhaltaa avojaloin. Sillä on sunnuntaita alla epäonnistuminen Ylivieskasta, mutta se ei johtunut balanssista. Kengillä kilpaillut hevonen kuumeni muista syistä hylkäykseen johtaneelle laukalle ennen lähtöauton irtoamista.

- Sunnuntain laukka johtui työtapaturmasta, jossa hevosen toisen puolen silmälappu oli pudonnut alas ennen starttia. Se lähti oikein ryöhäämään laukalle auton takana, Kettunen selvittää.

- Toivottavasti huono kenraali on hyvä finaali. Pieniä kysymysmerkkejä epäonnistuminen jätti ilmaan, mutten säikähtänyt vielä niin paljon, ettenkö toisi Pay Back Runneria Vermoon, omistaja naurahtaa.

Ensimmäistä kertaa Vermossa kilpailevan hevosen kuski vaihtuu. Vakiokuski Arto Komulainen on metsästysharrastuksensa parissa, ja Pay Back Runneriin ohjiin hyppää ensimmäisen kerran Iikka Nurmonen.

- Arto oli unohtanut sanoa olevansa muualla, mutta onneksi onnistuin saamaan Iikan kuskiksi ilmoittautumispäivänä. Iikka lupasi tuoda mukanaan myös Ufo-kärryt, jollaisilla ruuna on kilpaillut viime aikoina.

Vaikka Nurmonen on viime vuosina ajanut paljon enemmän kilpaa kuin Komulainen, ohjastajan vaihtuminen ei ole automaattisesti positiivinen asia. Nurmonen ei tunne kaikkia luonnikkaan ruunan metkuja.

- Toivottavasti uusi ohjastaja pärjää hevosen kanssa. Lämmityksessä pitää olla tarkkana, ettei päästä ruunaa ryöhäämään, jolloin se voi tyhjentää itsensä ennen starttia, Kettunen opastaa.
Pelaa täällä: Veikkaus.fiMAINOS Rekisteröidy ja pelaa netissä Veikkauksen ravipelejä Suomeen ja Ruotsiin!Lue lisää ›

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt