Verneri

Ravit

Näin Brad de Veluwen valmennus etenee

Julkaistu:

Ravit
Tähtioriin jalka kestää jo kevyen hölkän, mutta kovemmat spurtit saavat vielä odottaa.
Keväällä hankosidevamman saanut tähtihevonen Brad de Veluwe on palannut kuntoutusjakson jälkeen valmennukseen. Kuten pari viikkoa sitten uutisoitiin, uusi treenipaikka on Ruotsissa Reijo Liljendahlin tallissa. Liljendahl haluaa edetä uuden tulokkaan kanssa varovaisesti.

- Brad de Veluwe on kotiutunut hyvin. Jalka on tarkastettu ja hevosella on ajettu kävelyä. Ori ei kuitenkaan ole vielä valmis ja kestää vielä jonkin aikaa ennen kuin voidaan kiristää valmennusta, Reijo Liljendahl kertoo.

- Tällä hetkellä valmennus on kävelyä ja kevyttä hölkkää. Jalan tilannetta seurataan säännöllisesti ultraäänilaitteella ja muutenkin edetään täysin hevosen ehdoilla. Brad de Veluwessa on kyllä huippuhevosen ainekset.

Lähes 80 hevosen valmennustallia pitävällä Liljendahlilla on toinenkin suomalaisomistuksessa oleva ykkössarjalainen. Ravitalli Hannu Laakkosen ja ML Stablen omistama jenkkiori Knows Nothing on tienannut yli 550 000 euroa ja juossut Yhdysvalloissa 09,5-ennätyksen.

- Se on ollut tallissa jonkin aikaa ja mennyt treeneissä 1.30-vauhteja. Kyse on korkealuokkaisesta hevosesta, joka vaikuttaa tällä hetkellä hyvältä. Knows Nothingin kohdalla on sama juttu kuin Brad de Veluwellakin: en osaa enkä haluakaan vielä nimetä mitään ajankohtaa, jolloin se kilpailisi, Liljendahl sanoo.

Sen sijaan viime vuoden Derby-finalisti Shadow Woodland debytoi pian Liljendahlin valmennuksesta.

- Minulla oli jo ajatuksena ilmoittaa se ensi keskiviikoksi Solvallaan, mutta haluan kuitenkin aloittaa matalammalla profiililla. Shadow Woodlandia huollettiin ja se on tullut treeneissä paremmaksi viime aikoina.
Pelaa täällä: Veikkaus.fiMAINOS Rekisteröidy ja pelaa netissä Veikkauksen ravipelejä Suomeen ja Ruotsiin!Lue lisää ›