Soini, Veini

Ravit

Halvalla menee! Huippuravurit juoksevat 300 eurosta

Julkaistu:

Tuore Vermon SM-ajon yllätyskakkonen Amazing Soul jatkaa kauttaan sunnuntaina yllättävissä ympyröissä. Tamma on ilmoitettu paikallisraveihin juoksemaan 300 euron ykköspalkinnosta. Samassa lähdössä nähdään myös viime lauantaina Toto75-lähdön kakkoseksi kirinyt Magnat.
Poikkeuksellisen paikallisravilähdön taustalla on hyväntekeväisyystempaus, jossa kisan palkintorahoja lahjoitetaan Tampereen yliopistollisen sairaalan lastenosasto 6:lle. Sponsorit ovat luvanneet tuplata Amazing Soulin, Luck Smithin ja Magnatin lähdössä juokseman palkintosumman. Sama koskee suomenhevoslähdössä juoksevaa Sekottajaa.

- Näistä kertyy noin puolentoista tonnin potti, joka lahjoitetaan lastenosaston leikkirahastoon. He saavat sitten hankkia uusia leluja tai käyttää rahat vaikka HopLop-vierailuun. Tarkoitus on myös mennä porukalla käymään osastolla, ravien puuhamies Tero Silvas kertoo.

Aloite lähti paikallisten menestyshevosten taustavoimilta. Paikallisravit juostaan ensi sunnuntaina Teivon raviradalla, mutta järjestäjä on Hämeenkyrön hevosjalostusyhdistys.

- Kysyivät mukaan paikallisen seuran järjestämiin raveihin, ja kun Magnat on paljaskavioinen hämeenkyröläinen, vastasimme heti myöntävästi. Sanoimme kuitenkin, että palkintorahat saa luovuttaa hyvään tarkoitukseen, idean kehitellyt Magnatin osaomistaja Anne Oksanen selvittää.

Myös ainakin Amazing Soulin, Luck Smithin ja samoissa raveissa kilpailevan Sekottajan taustavoimat innostuivat ideasta ja lähtivät mukaan tempaukseen. Amazing Soulin ohjastaja-valmentaja Jukka Kinnunen lupasi sunnuntain TalkKari-ohjelmassa, että lahjoittaa rahat vaikka omasta pussista, jos tamma ei satu menestymään.

Järjestäjien missiona on tuoda positiivista väriä raveihin ja harjoitella tulevaisuutta varten. Tero Silvas paljastaa, että suunnitelmissa on ensi kesälle vielä isommat paikallisravit.

- Koetetaan myös muistaa, ettei raviurheilussa tarvitse aina valittaa rahasta. Elämässä on surkeampiakin juttuja.
Pelaa täällä: Veikkaus.fiMAINOS Rekisteröidy ja pelaa netissä Veikkauksen ravipelejä Suomeen ja Ruotsiin!Lue lisää ›