Varpu, Vaula

Ravit

Jukka Puotilan ravuri jahtaa 100 000 euroa

Julkaistu:

Derby
Raviurheilu vie näyttelijää niin lujaa, että hän suunnittelee jo hevosen kyytiin hyppäämistä - ainakin harjoituskärryille.
Toistaiseksi Jukka Puotila on jännittänyt lupaavan ravurinsa juoksuja katsomon puolella totolaput kourassaan. Lauantaina näyttelijällä on omistajauransa jännittävin päivä. Puotilan ja Jouko Kempin omistama Zeus Kemp tavoittelee Vermossa 100000 euron arvoista Derby-voittoa.

Voitosta omistaja ei unelmoi kivikovien ravureiden puristuksessa, muttei toisaalta tyydy viimeisiinkään sijoihin.

- Realistisesti ajateltuna viitossija voisi olla mahdollinen. Ja jos ylihyvin menee, niin nelossija, Puotila korottaa.

Puotila oli 1990-luvun alussa osakkaana Doctor Kempissä, jonka ura katkesi ennenaikaisesti toisena kilpailukautena. Sen jälkeen hän ei juuri raveja seurannut, kunnes hankki Zeus Kempin reilu kaksi vuotta sitten.

- Vinkkasin Jouko Kempille eräässä naispääministerin tilaisuudessa, että voisin taas lähteä hevosenomistajaksi. Jouko soitti reilu vuosi myöhemmin, että nyt olisi sopiva varsa tarjolla, ja tässä ollaan.

Puotila sanoo elävänsä täysillä hevosensa juoksuissa mukana.

- Ravilähtö on äärimmäisen jännittävä, jos oma hevonen juoksee. Silloinkin, vaikka omistaisi vain yhden tuhannesosan. Sykkeeni nousee yhtä korkealle, katsoin sitten poikani koripallopeliä, tai Zeus Kempin juoksua, Puotila vertaa.

- Kun Zeus Kemp pääsi Derby-karsinnasta finaaliin, se oli äärimmäinen onnistuminen. Kun hevonen vastaavasti viime lauantaina laukkasi Killerillä, pettymys oli valtava. Viikon aikana tulivat tunteiden ääripäät koettua, omistaja paljastaa.

Puotila sanoo, että hän oppii raviurheilusta koko ajan lisää. Pelaaminenkin kuuluu hänen harrastukseensa.

- Totoan, mutta vain aika pienillä panoksilla. En päästä pelaamistani uhkapelin asteelle. Onnistumisia on tullut aika kivasti, hän ylpeilee.

- Kun raveissa seuraa asioita tarkasti ja kuuntelee samassa pöydässä istuvia kokeneita ravikävijöitä, lajista alkaa olla aika hyvin jyvällä. Seuraavaksi pitää mennä tallille itse ajamaan hevosella.

Puotila on jo itse asiassa samaistunutkin hevoseen. Kansallisteatteri alkaa marraskuussa esittää näytelmää Maaseudun tulevaisuus, jossa Puotila näyttelee Jaska Asserdal –nimistä hevosta.

- Charme Asserdalin tuntevat kaikki, mutta tämä on Jaska, Puotila naurahtaa.
Pelaa täällä: Veikkaus.fiMAINOS Rekisteröidy ja pelaa netissä Veikkauksen ravipelejä Suomeen ja Ruotsiin!Lue lisää ›